Alfa Romeo: Έρχεται μεγαλύτερο SUV από την Tonale και τη Stelvio!


Η επιβεβαίωση έγινε από τον ίδιο τον Imparato ενώ στόχος της νέας πρότασης θα είναι είναι να "κόψει" πωλήσεις από τις BMW X5, Mercedes GLE και Audi Q7.

  • 28/3/2022

Τον Φεβρουάριο η Alfa Romeo παρουσίασε για πρώτη φορά νέο μοντέλο στη γκάμα της μετά το 2016 και αυτή ήταν η πολυαναμενόμενη Tonale με την οποία διεύρυνε τις διαθέσιμες επιλογές της στην εμπορική κατηγορία των SUV.

Πολλοί ήταν αυτοί που πίστευαν πως με αυτά τα δύο αυτοκίνητα η μιλανέζικη φίρμα θα «κλειδώσει» τις SUV-προτάσεις της, ωστόσο με πρόσφατη τοποθέτησή του o Jean-Philippe Imparato στο ολλανδικό περιοδικό AutoWeek επιβεβαίωσε πως μέχρι το 2027 η Alfa Romeo θα δημιουργήσει μια δυνατή τετράδα (!) στη συγκεκριμένη κατηγορία.

Έτσι εκτός από την Tonale και την Stelvio τα επόμενα χρόνια θα δούμε ένα νέο μοντέλο που θα ανήκει στην κατηγορία E-SUV αλλά και ένα που θα έρθει για να προστεθεί στις επιλογές της B-SUV

Παράλληλα τόνισε πως με το μεγάλο SUV η Alfa Romeo θα επιχειρήσει να διεισδύσει στην αγορά της Κίνας όπου αποτελεί έναν από τους μεγάλους στόχους του Γάλλου CEO ώστε να έρθουν τα υψηλά νούμερα πωλήσεων που θα διευκολύνουν τη βιωσιμότητα της φίρμας. Θυμίζουμε ότι πριν από περίπου έναν χρόνο είχαμε δει το project Alfa Romeo Vassago που παρουσίαζε ένα τεράστιων διαστάσεων SUV.

Με αυτά τα δεδομένα, η SUV γκάμα της Alfa Romeo αναμένεται να διαμορφωθεί ως εξής:

  • Alfa Romeo B-SUV: H πρόταση αναμένεται να παρουσιαστεί το 2023 και να βγει στην αγορά την αμέσως επόμενη χρονιά. Η ανάπτυξή του μοντέλου θα γίνει στην πλατφόρμα CMP και θα κατασκευάζεται στο εργοστάσιο της πόλης Tychy στην Πολωνία. Σημειώνεται πως από την ίδια γραμμή παραγωγής θα βγει και το νέο Β-SUV της Jeep που θα βασιστεί στο ίδιο πάτωμα.
  • Alfa Romeo Tonale (C-Segment): Οι πρώτες Tonale θα βγουν στους δρόμους τον ερχόμενο Ιούνιο και θα κατασκευάζονται στο ιστορικό εργοστάσιο του Pomigliano d'Arco. Θυμίζουμε ότι πρόκειται για το πρώτο plug-in hybrid μοντέλο στην ιστορία της εταιρείας ενώ πριν από λίγες μέρες είδαμε και την έκδοση «Speciale».
  • Alfa Romeo Stelvio (D-Segment): Οι Ιταλοί θα συνεχίσουν την παρουσία τους στη συγκεκριμένη κατηγορία (D-SUV) με εκπροσώπηση από την Stelvio που παράγεται από το 2017. Οι αναφορές λένε ότι η Stelvio θα συνεχίσει την εμπορική της πορεία τουλάχιστον μέχρι το 2025 όταν και θα παρουσιαστεί η νέα γενιά της.
  • Alfa Romeo Ε-SUV: Το μοντέλο θα είναι η ναυαρχίδα της Alfa Romeo στην κατηγορία των SUV και σύμφωνα με το μεγάλο αφεντικό το λανσάρισμά του δεν αναμένεται να έρθει νωρίτερα από το 2027. Για την κατασκευή του θα χρησιμοποιηθεί η νέα πλατφόρμα STLA Large που θα απευθύνεται σε αυτοκίνητα της κατηγορίας D και E με μηδενικές εκπομπές και αυτονομία που θα φτάνει κοντά στα 800 km. H πλατφόρμα θα έρθει για να αντικαταστήσει την "Giorgio" που χρησιμοποιεί η Stelvio, με την έλευσή της να υπολογίζεται το 2025. Το project βρίσκεται στα πρώτα του στάδια και περισσότερες πληροφορίες θα βλέπουν το φως της δημοσιότητας όσο περνούν οι μήνες.

Πηγή: AutoWeek