Alfa Romeo Giulia SWB Zagato: Το αριστούργημα των Ιταλών φέρει V6 μοτέρ (photos)


Η Zagato δημοσίευσε ακόμα μία σειρά από φωτογραφίες teaser, αυτή τη φορά αποκαλύπτοντας τί βρίσκεται κάτω από το κάλυμμα του κινητήρα της νέας Alfa Romeo Giulia SWB Zagato.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΜΑΡΙΛΗ ΠΙΝΙΑΤΑΡΟ / ΦΩΤΟ: ZAGATO
  • 18/12/2022

Η νέα Alfa Romeo Giulia SWB Zagato ανακοινώθηκε στις αρχές του μηνός από την Zagato ως σύμπραξη των δύο εταιρειών, οι οποίες έχουν αμφότερες μεγάλη εμπειρία στον χώρο των supercars. Τώρα, η Zagato προχώρησε στη δημοσίευση μιας νέας σειράς φωτογραφιών teaser, η οποία επιβεβαιώνει τις φήμες που ήθελαν το νέο πολυτελές supercar να φέρει έναν κινητήρα V6

Οι φωτογραφίες αποκαλύπτουν ένα τελείως επανασχεδιασμένο αμάξωμα, το οποίο δε θυμίζει σε τίποτα τη νέα Alfa Romeo Giulia sedan. Το αγριεμένο λουκ της μάσκας του οχήματος μοιάζει να φέρει επιρροές από το concept car της PininfarinaAlfa Romeo 2uettottanta, ενώ τα γραφικά είναι ίδια με αυτά της Alfa Romeo Tonale.

Ο μπροστινός προφυλακτήρας φέρει ένα σετ μεγάλων εισαγωγών αέρα, μία αεροτομή κατασκευασμένη από ανθρακόνημα, ενώ και η κλασική γρίλια της Alfa Romeo, με το σήμα του τριφυλλιού έχει τοποθετηθεί. 

Όσο για το εσωτερικό, λίγα στοιχεία της καμπίνας είναι ευδιάκριτα. Έχουν προτιμηθεί καθίσματα bucket από ανθρακόνημα, μία επιλογή που μοιάζει αρκετά λογική, καθώς πρόκειται ξεκάθαρα για ένα σπορ αυτοκίνητο υψηλών επιδόσεων. Εκτός αυτού, ένας κλωβός ασφαλείας περικλείει το εσωτερικό του οχήματος, καθιστώντας το ιδανικό για πίστα. Όλα δείχνουν ότι πρόκειται για ένα διθέσιο, δίθυρο αυτοκίνητο. Εξάλλου, SWB σημαίνει short-wheel base (μικρό σε μήκος αμάξωμα).

Το χρώμα του αμαξώματος μοιάζει να είναι το Montreal Green που είχε χρησιμοποιηθεί για την περιορισμένης έκδοσης Giulia GTAm, ενώ οι τροχοί έχουν σχεδιαστεί αποκλειστικά για το συγκεκριμένο μοντέλο, αποτελώντας μία ξεχωριστή προσθήκη.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα, η Alfa Romeo Giulia SWB Zagato θα είναι βασισμένη στην πλατφόρμα Giorgio, η οποία φιλοξενεί επίσης τις Alfa Romeo Giulia και Stelvio, όπως και την Maserati Grecale. Τα ίδια δημοσιεύματα αναφέρουν ότι θα υπάρχει η επιλογή με ΜΕΚ, αλλά και μία πλήρως ηλεκτρική έκδοση του μοντέλου. Οι φωτογραφίες teaser βέβαια, δείχνουν μόνο τη ΜΕΚ έκδοση, καθώς φαίνεται ξεκάθαρα ότι πρόκειται για τον βενζινοκίνητο κινητήρα biturbo V6 χωρητικότητας 2,9 L της εταιρείας, ο οποίος είναι γνωστό ότι προσφέρει 540 PS στην Giulia GTAm, όμως όλα δείχνουν ότι τόσο η Alfa Romeo, όσο και η Zagato, θα θελήσουν να αυξήσουν ακόμα περισσότερο την ισχύ του για την Giulia SWB.

Με δεδομένο ότι τα teasers έρχονται όλο και πιο συχνά, είναι σχεδόν σίγουρο ότι η αποκάλυψη της Giulia SWB δεν απέχει πολύ. Το επίσημο ντεμπούτο αναμένεται να γίνει περί την άνοιξη του 2023, ενώ η κυκλοφορία πρόκειται να είναι ιδιαίτερα περιορισμένη, με την τιμή να εκτοξεύεται στα ύψη, εφόσον στο πρότζεκτ εμπλέκεται και η Zagato.