Alfa Romeo Giulia: Θα την δούμε και με 1.300 κ.εκ. και 180 άλογα;


Η εμφάνιση δύο νέων κινητήρων στην γκάμα του γκρουπ FCA έχει ανοίξει τα σενάρια για μία ακόμα πιο προσιτή Giulia στα 1.300 κ.εκ.
 

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΡΙΤΑΡΗΣ, ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟ
  • 9/9/2018

Με την ανακοίνωση της γκάμας του 500Χ που παρουσιάστηκε επίσημα πριν λίγες ημέρες, το γκρουπ FCA παρουσίασε και τη νέα γενιά κινητήρων. Πρόκειται για δύο σύνολα της νέας σειράς GSE (Global Small Engine), το ένα από αυτά τρικύλινδρο στα 1.000 κ.εκ. με 120 ίππους, και ένα τετρακύλινδρο στα 1.300  κ.εκ. σε δύο εκδοχές, με 150 και 180 ίππους.

Τα δύο αυτά μοτέρ θα χρησιμοποιηθούν στα μικρότερα μοντέλα του γκρουπ, δηλαδή στο Fiat 500X  και το Jeep Renegade, ενώ υπάρχουν ήδη φήμες ότι θα κάνουν την εμφάνισή τους και σε άλλα μοντέλα της ιταλικής εταιρίας.

Η πρώτη που ακούγεται να φορέσει αυτό το νέο μοτέρ, στην μεγαλύτερη εκδοχή ισχύος με τα 180 άλογα, φαίνεται να είναι η Giulia. Παρά τον μικρό κυβισμό, τα 180 άλογα θα εξασφαλίζουν ικανοποιητικές επιδόσεις, με το 0-100 km/h να είναι σύμφωνα με πληροφορίες σε 7,1 δευτερόλεπτα ενώ η τελική ταχύτητα θα αγγίζει τα 230 km/h.

Aυτό πάντως που έχει σημασία είναι ότι αν όντως υπάρξει μία τέτοια έκδοση θα έχει αρκετά χαμηλότερη τιμή από την δίλιτρη. Πάντως το συγκεκριμένο μοτέρ, αν δεν μπει τελικά στην Giulia θα κάνει την εμφάνισή του τόσο στη νέα Giiulietta (όταν και όποτε αυτή υπάρξει) όσο και στο μικρό SUV της εταιρίας, που θα τοποθετηθεί πιο κάτω από την Stelvio και αναμένεται μέσα στο 2020.