Alfa Romeo: Η νέα ναυαρχίδα της θα είναι ηλεκτρική και SUV!


Η νέα ναυαρχίδα που σχεδιάζει η Alfa Romeo θα είναι ένα πλήρως ηλεκτρικό SUV που αναμένεται να κυκλοφορήσει μέχρι το 2027, όπως δήλωσε ο CEO της μάρκας, Jean-Philippe Imparato. Ηλεκτρική θα είναι και η νέα Giulia.

  • 5/4/2022

Η επόμενη ναυαρχίδα της Alfa Romeo που θα πάρει θέση στην κορυφή της γκάμας της θα είναι ένα πλήρως ηλεκτρικό SUV μεγαλύτερο από την Stelvio, όπως αποκάλυψε μιλώντας σε δημοσιογράφους ο CEO της μιλανέζικης φίρμας, Jean-Philippe Imparato. Αυτό θα λανσαριστεί το πιθανότερο το 2026 και σε κάθε περίπτωση μέχρι το 2027.

Η είδηση βγήκε από την επίσκεψη του Jean-Philippe Imparato στο εργοστάσιο του Pomigliano της Stellantis στη Νότια Ιταλία την περασμένη εβδομάδα. Μιλώντας στο εργοστάσιο όπου κατασκευάζεται η νέα Tonale, ο Imparato τόνισε ότι το νέο SUV θα είναι ζωτικής σημασίας για την αύξηση των πωλήσεων της Alfa Romeo στην Ευρώπη, τις ΗΠΑ και την Κίνα, σύμφωνα με δημοσιεύματα ιταλικών μέσων.

Το νέο μεγάλο ηλεκτρικό SUV της Alfa Romeo θα ανταγωνιστεί την X5 της BMW, τη μάρκα που η Alfa Romeo έχει θέσει ως σημείο αναφοράς, όπως δήλωσε ο Imparato στην Automotive News σε συνέντευξή του τον περασμένο Φεβρουάριο.

Jean-Philippe Imparato
Jean-Philippe Imparato

Πρόκειται να είναι δε το τέταρτο SUV της Alfa Romeo, μετά τη Stelvio, που κυκλοφόρησε το 2017, την Tonale που παρουσιάστηκε φέτος και ένα μικρό Β-SUV που θα κάνει το ντεμπούτο του το 2024 και πιθανότατα θα ονομάζεται Brennero. Όμως, η Alfa Romeo δεν θα γίνει μία SUV μάρκα μόνο όπως η Jeep, είπε ο Imparato. «Δεν εγκαταλείπουμε την Giulia. Θα υπάρξει μια μελλοντική Giulia και θα είναι μόνο ηλεκτρικό μοντέλο».

Η Alfa Romeo έχει αποφασίσει να μην υπάρξει διάδοχος της Giulietta, η οποία βγήκε από την παραγωγή στο τέλος του 2020. «Για την compact κατηγορία έχουμε την Tonale, που είναι ένα παγκόσμιο μοντέλο», είπε ο Imparato. «Η Giulietta ήταν ένα μοντέλο μόνο για την Ευρώπη και θέλουμε η Alfa Romeo να είναι παγκόσμια.

Η επιστροφή στις 100.000 παγκόσμιες πωλήσεις το χρόνο είναι ο μεγάλος στόχος για την Alfa Romeo πιθανώς από το 2023 και με τη βοήθεια της Tonale. Μετά και την ένταξή της στον Όμιλο Stellantis, το 2021 ήταν η πρώτη κερδοφόρα χρονιά για την ιταλική μάρκα μετά από δεκαετίες στα κόκκινα.

Το 2021 η Alfa Romeo πούλησε 56.000 μονάδες παγκοσμίως κυρίως Giulia και Stelvio. Η Ευρώπη απορρόφησε 28.000 μονάδες και οι ΗΠΑ 18.250 μονάδες. Ο στόχος για την νέα Tonale είναι κοντά στις 70.000 με 80.000 μονάδες ετησίως.