Alfa Romeo και Gumball 3000 στο Balocco


Το κέντρο δοκιμών της  Alfa Romeo στο Balocco φιλοξένησε τα αυτοκίνητα και τα πληρώματα που συμμετέχουν στο Gumball 3000. 

  • 16/6/2019

Ο χώρος είναι στενά συνδεδεμένος με τη μάρκα, αφού πέρα από τα αυτοκίνητα παραγωγής, αρκετές από τις αγωνιστικές προτάσεις της Alfa Romeo έχουν εξελιχθεί στο Balocco. Στην εκδήλωση παρευρέθηκε και ο οδηγός της ομάδας Alfa Romeo Racing Formula 1 Team, Antonio Giovinazzi.

Η εκδήλωσε σχεδιάστηκε με στόχο να καλύψει κάθε πτυχή της μάρκας, από το σπορ χαρακτήρα και το δυναμικό στιλ, μέχρι την αριστοκρατική κληρονομιά της εταιρείας. Οι δημιουργίες του Centro Stile Alfa Romeo ανέλαβαν να παρουσιάσουν αυτή την πολυεπίπεδη παράδοση με μοντέλα όπως οι ειδικές εκδόσεις Giulia και Stelvio Quadrifoglio “Alfa Romeo Racing” με χρωματισμούς αντίστοιχους με εκείνους του μονοθεσίου C38 και την Giulia Quadrifoglio με το μοναδικό χρώμα Ochre που τονίζει τις γραμμές του αυτοκινήτου, αποτελώντας παράλληλα και συνδετικό κρίκο με τους προγόνους του μοντέλου.

Τέλος η ειδικά σχεδιασμένη για το Gumball 3000, Stelvio Quadrifoglio, ξεχώρισε ανάμεσα στα εκατό και πλέον supercars που συμμετέχουν στην εκδήλωση χάρη στο ειδικό ματ χρώμα Volcano Black και τους έντονους πράσινους χρωματισμούς που παρουσιάζουν το πιο αναγνωρίσιμο σήμα της μάρκας, το τετράφυλλο τριφύλλι (Quadrifoglio Verde). Η συμμετοχή της μάρκας στην εκδήλωση έχει και κοινωνικό χαρακτήρα αφού τα έσοδα από το Gumball 3000 προσφέρονται για κοινωφελείς σκοπούς σε όλο τον κόσμο.

Εκτός από την ξεχωριστή της εμφάνιση, η Stelvio Quadrifoglio που συμμετέχει στο Gumball 3000 επιβάλει την παρουσία της, χάρη και στις τεχνικές της προδιαγραφές, με τον bi-Turbo V6 κινητήρα των 2,9 λίτρων να αποδίδει 510 ίππους. Παράλληλα η παρουσία του Giovinazzi και του μονοθεσίου C38 τόνισαν για ακόμα μία φορά τους άρρηκτους δεσμούς της μάρκας με τους αγώνες.