Alfa Romeo Palade: Η πρώτη ηλεκτρική Alfa;


Οι Ιταλοί της Alfa Romeo φαίνεται να ετοιμάζουν το πρώτο της αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο. Η Palade θα είναι ένα σκαλί πιο κάτω από την επερχόμενη Tonale.

  • 31/5/2021

Εμπορικά, τα πράγματα για την Alfa Romeo προφανώς δεν πάνε καλά. Μετά την απόσυρση της MiTo στις αρχές του 2019 και της Giulietta το 2020, η γκάμα της Μιλανέζικης φίρμας έχει ξεμείνει με τις πανέμορφες μεν, αλλά ακριβές Giulia και Stelvio.

Και φυσικά η αναγέννηση και η βιωσιμότητα της ιταλικής φίρμας δεν μπορεί να βασιστεί σε ειδικές εκδόσεις όπως είναι η Giulia GTAm. Η Alfa εμπορικά χρειάζεται να στραφεί στις μικρότερες κατηγορίες που απευθύνονται σε ένα πιο ευρύ κοινό, αλλά και στην ηλεκτροκίνηση. Πρώτη νέα προσπάθεια της ιταλικής εταιρείας θα είναι η Tonale, η οποία είναι έτοιμη εδώ και καιρό. Ο αρχικός προγραμματισμός ήταν μάλιστα να παρουσιαστεί εντός του 2021. 

Στις αρχές του 2022 θα δούμε την Tonale, το compact SUV, να εξοπλίζεται με ηλεκτρισμένους κινητήρες και plug-in υβριδικά σύνολα. Όμως κάτω από την Tonale, υπάρχει χώρος για ένα πλήρως ηλεκτρικό (και εμπορικό) compact SUV. Το όνομα αυτού σύμφωνα με το Carscoops θα είναι Palade.

Η Palade θα μπορούσε να κυκλοφορήσει ακόμα και μέσα στο 2023, αφού η βάση και οι τεχνολογία είναι διαθέσιμη. Για την ακρίβεια η πλατφόρμα eCMP του ομίλου PSA είναι έτοιμη και χρησιμοποιείται ήδη από τα Peugeot e-2008 και Opel Mokka-e. Μάλιστα φαίνεται να είναι η ιδανική επιλογή, με τις ευλογίες της Stellantis, η οποία πρόσφατα ανακοίνωσε ότι θα προσφέρει πίστωση χρόνου 10 ετών και την ανάλογη χρηματοδότηση σε όλες τις μάρκες του Ομίλου.  

Σύμφωνα με πληροφορίες από το πολωνικό εργοστάσιο της Stellantis, η εγκατάσταση της FCA στο Tychy της Πολωνίας έχει λάβει μία επένδυση 206 εκατομμυρίων δολαρίων για να προετοιμαστεί για την παραγωγή τριών νέων SUV κατηγορίας Β με δυνατότητα ηλεκτροκίνησης  στο δεύτερο εξάμηνο του 2022. Το πρώτο από αυτά εκτιμάται ότι θα είναι το νέο μικρό Jeep που θα ακολουθήσει και θα βρίσκεται κάτω από το Renegade, ενώ τα αδελφά των Fiat και Alfa θα ακολουθήσουν αργότερα.