Alfa Romeo Tonale Edizione Bambini: Το ιδανικό αυτοκίνητο για ταξίδι με παιδιά (video-photos)


Έχετε μικρά παιδιά και ανησυχείτε για το πώς θα ταξιδέψετε μαζί τους; Η Alfa Romeo έχει τη λύση!

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ ΤΖΟΥΜΑΣ - ΦΩΤΟ: STELLANTIS
  • 28/3/2023

Η Alfa Romeo δημιούργησε την Tonale Edizione Bambini, το καταλληλότερο αυτοκίνητο για γονείς που θέλουν να ταξιδέψουν έχοντας μαζί τους τα μικρά παιδιά τους.

Πρόκειται για ένα one-off concept car, το οποίο διαθέτει μια σειρά από μοναδικά αξεσουάρ για να διευκολύνει το ταξίδι υπό αυτές τις συνθήκες, όπως ενσωματωμένη συρόμενη μονάδα αλλαγής πάνας του μωρού, εσωτερική οθόνη ειδικά για μωρά και μια σειρά από έξυπνες λύσεις αποθήκευσης.

Μία έρευνα που πραγματοποίησε η ιταλική φίρμα στο Ηνωμένο Βασίλειο, αποκαλύπτει ότι το 59% των γονέων θεωρεί σημαντική την ύπαρξη στιλ στο εσωτερικό του αυτοκινήτου, αλλά δυσκολεύεται να διατηρήσει την καμπίνα τακτοποιημένη μετά την απόκτηση των παιδιών.

Η Edizione Bambini δημιουργήθηκε από την Alfa Romeo UK και διατηρεί την premium αίσθηση μιας Tonale, αλλά ενισχύει την πρακτικότητά της για οικογένειες. Μια αλλαξιέρα μωρού έχει ενσωματωθεί στο χώρο αποσκευών της Tonale (χωρητικότητας 500 lt). Με το άνοιγμα της θύρας του πορτμπαγκάζ, η ειδική μονάδα ολισθαίνει από την εταζέρα και αποκαλύπτει την κατασκευή. Όταν δεν χρησιμοποιείται, επιστρέφει στη θέση της και δεν επηρεάζει τη χωρητικότητα του πορτμπαγκάζ.

Τα καθίσματα οδηγού και συνοδηγού διαθέτουν ειδικά ενσωματωμένες θήκες, με αρκετούς αποθηκευτικούς χώρους για διάφορα αντικείμενα που χρειάζεται ένα μικρό παιδί, όπως ένα μπιμπερό/μπουκάλι, ένα κλειστό κουτί με παιχνίδια, ακόμα και μαρκαδόροι.

Οι θήκες έχουν ειδικό φινίρισμα από γκρι δέρμα, για να ταιριάζουν με το υπόλοιπο εσωτερικό, αλλά και προστατευτικά πάνελ, μιας και η έρευνα της Alfa Romeo έδειξε ότι τα παιδιά κλωτσούν τις πλάτες των μπροστινών καθισμάτων τουλάχιστον 3,5 φορές στη διάρκεια ενός ταξιδιού.

Ένα άλλο πόρισμα της έρευνας ήταν η ανησυχία που έχει το 43% των γονέων από το γεγονός ότι κατά τη διάρκεια της οδήγησης δεν είναι εφικτό να παρακολουθεί το τι κάνει το παιδί στο πίσω κάθισμα. Ετσι, η Edizione Bambini διαθέτει βρεφικό μόνιτορ αυτοκινήτου, που μπορεί να συνδεθεί με smartphone μέσω εφαρμογής και να τοποθετηθεί καλύπτοντας τα παιδικά καθίσματα ανεξάρτητα με τη φορά που αυτά είναι προσαρμοσμένα στο κάθισμα.

Παράλληλα, το one-off concept car φροντίζει για τη διασκέδαση των παιδιών στη διάρκεια του ταξιδιού, τόσο με τις θήκες για tablet που διαθέτει στις πλάτες των εμπρός καθισμάτων, όσο και με ένα αναδιπλούμενο παιχνίδι, τοποθετημένο στο κέντρο, για να τα απασχολεί.

Όσο για τα σκουπίδια που μπορεί να προκύψουν, από χρησιμοποιημένα χαρτομάντηλα ή περιτυλίγματα από γλυκά ή συσκευασίες φαγητών, υπάρχει ένας κάδος 6 λίτρων στερεωμένος στο χώρο των ποδιών πίσω από την κεντρική κονσόλα, ο οποίος μπορεί εύκολα να αφαιρεθεί αν δεν θεωρείται απαραίτητος.

Τέλος, υπάρχει και μια ηλεκτρική σκούπα αυτοκινήτου, η οποία τοποθετείται στο πάτωμα του πορτμπαγκάζ και φορτίζεται εν κινήσει μέσω πρίζας 12V.