Alfa Romeo Tonale: Φουλάρει η παραγωγή στο ιστορικό Pomigliano d'Arco (video)


Μηχανήματα και εργατικό δυναμικό στρώθηκαν στη.. δουλειά. Πόσες Alfa Romeo Tonale θα κατασκευαστούν μέχρι το τέλος του έτους;

  • 30/3/2022

Τις τελευταίες μέρες του Μαρτίου μηχανές και εργατικό δυναμικό του εργοστασίου Pomigliano d'Arco ξεκίνησαν δυναμικά την παραγωγή της νέας Alfa Romeo Tonale. Η μιλανέζικη φίρμα έχει ποντάρει πολλά στο λανσάρισμα του πρώτου εξηλεκτρισμένου SUV στην ιστορία της και φιλοδοξεί η εμπορική του επιτυχία να την περάσει με ασφάλεια στην επόμενη μέρα και να φέρει έσοδα που θα εγγυηθούν την επιβίωσή της.

Ο στόχος που έχει ορισθεί είναι μέχρι το τέλος του έτους να έχουν βγει από τη γραμμή παραγωγής περισσότερα από 20.000 αυτοκίνητα. Μπορεί ο αριθμός να μοιάζει μικρός αλλά θα πρέπει να λάβουμε υπόψη ότι μιλάμε για μία premium επιλογή που θα... κατέβει στο γήπεδο της πιο ανταγωνιστικής κατηγορίας στην παγκόσμια αγορά αυτοκινήτου.

Από του χρόνου στόχος θα είναι να κατασκευάζονται ετησίως 45.000 Tonale. Προκειμένου η παραγωγή να εξελιχθεί απρόσκοπτα, η Alfa Romeo προχώρησε τα προηγούμενα χρόνια σε μια μεγάλη επένδυση εξοπλίζοντας το εργοστάσιο με μηχανήματα τελευταίας τεχνολογίας.

Το ιστορικό εργοστάσιο εγκαινιάστηκε το 1972 και με το πέρασμα των ετών εξελίχθηκε στην “καρδιά” της Alfa Romeo κερδίζοντας μια σειρά από διακρίσεις, μεταξύ των οποίων και το Gold Level του World Class Manufacturing (WCM) το 2013.

Η συνολική του έκταση είναι 2.214.000 τ.μ. εκ των οποίων το 1/4 εξ αυτών αφορούν τις στεγασμένες εγκαταστάσεις στις οποίες τρέχουν αυτή τη στιγμή δύο διαφορετικές γραμμές παραγωγής: του Fiat Panda και της Alfa Romeo Tonale. Το πρώτο αυτοκίνητο που κατασκευάστηκε εκεί ήταν η θρυλική Alfasud, γνωστή και ως Alfa Romeo του Νότου, ενώ έκτοτε άλλα 5.000.000 μονάδες προωθήθηκαν στις αγορές όλου του κόσμου.

Η Alfa Romeo Tonale συστήθηκε για πρώτη φορά στο κοινό ως πρωτότυπο στο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Γενεύης το 2019, όπου στη σχεδίαση της συμμετείχε μεταξύ άλλων και ο δικός μας Αλέξανδρος Λιώκης. Το μοντέλο παραγωγής που παρουσιάστηκε μετά από αρκετή αναμονή τον προηγούμενο Φεβρουάριο είναι διαθέσιμο σε δύο επίπεδα εξηλεκτρισμένης κίνησης: Hybrid και Plug-In Hybrid.

Η “καρδιά” του είναι ο νέος κινητήρας Hybrid VGT με τον στροβυλοσυμπιεστή μεταβλητής γεωμετρίας που συνδυάζεται με αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη TCT 7 σχέσεων και έναν ηλεκτροκινητήρα “P2” 48V, με απόδοση 15 kW και 55 Nm ροπής.

Στην κορυφή της γκάμας βρίσκεται η αποκλειστική για την Tοnale έκδοση Plug-in Hybrid Q4, με απόδοση 275 PS, επιτάχυνση 0-100 km/h σε μόλις 6,2 sec. και αυτονομία για αμιγώς ηλεκτρική κίνησης έως 80 km στον αστικό κύκλο. Τη γκάμα συμπληρώνει ο νέος diesel κινητήρας των 1.6 λίτρων με απόδοση 130 PS και 320 Nm ροπής.

Δείτε το video από τη γραμμή παραγωγής της Tonale...