Αλκοολόμετρα στα αυτοκίνητα ζητούν οι Ρώσοι


ΤΗΝ ΕΝΣΩΜΑΤΩΣΗ ΑΛΚΟΟΛΟΜΕΤΡΩΝ ΣΤΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ ΖΗΤΟΥΝ ΟΙ ΡΩΣΟΙ ΣΕ ΜΙΑ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΝΑ ΠΕΡΙΟΡΙΣΟΥΝ ΤΟ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ ΤΗΣ ΟΔΗΓΗΣΗΣ ΣΕ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΜΕΘΗΣ.

  • 2/8/2020

Τον τρόπο με τον οποίο θα μειωθεί ο αριθμός των μεθυσμένωνοδηγών στους δρόμους της Ρωσίας αναζητά η ρωσική κυβέρνηση, εξετάζοντας ακόμα και την ενσωμάτωση αλκοολομέτρων σε όλα τα νέα αυτοκίνητα που θα προσφέρονται στην τοπική αγορά.

Η ρωσική κυβέρνηση βρίσκεται ήδη σε επαφές με τους κατασκευαστές με σκοπό να διερευνήσει την πιθανότητα προσθήκης στον βασικό εξοπλισμού των αυτοκινήτων ενός συστήματος μέτρησης κατανάλωσης αλκοόλ, το οποίο δεν θα μπορεί να παρακαμφθεί από τον οδηγό του αυτοκινήτου.

Μάλιστα δεν αποκλείεται να υπάρξει και μια μορφή κυβερνητικής επιδότησης προς τους κατασκευαστές ώστε να καλυφθεί ένα μέρος τουλάχιστον του κόστους που θα προκύψει για της αυτοκινητοβιομηχανίας από την ενσωμάτωση του συγκεκριμένου συστήματος στα αυτοκίνητα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Ρωσία μετρά κάθε χρόνο περισσότερες από 17.000 θανάτους στον βωμό της ασφάλτου, ενώ αρκετά από τα δυστυχήματα οφείλονται στην υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ.

Τη βελτίωση της κατάστασης στους δρόμους της Ρωσίας τα τελευταία χρόνια περιγράφει έρευνα του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, σύμφωνα με τα αποτελέσματα της οποίας η υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ από τους Ρώσους μειώθηκε σε ποσοστό 43% από το 2003 στο 2016.