Αλλάζει σχεδιαστή η Nissan λόγω συνταξιοδότησης του Shiro Nakamura


Σε αυτόν οφείλει η Nissan οχήματα όπως το Qashqai και το Juke αλλά και το Leaf, το πρώτο ηλεκτροκίνητο όχημα «μαζικής» παραγωγής.

  • 15/3/2017

ΚΕΙΜΕΝΟ: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΖΩΓΛΟΠΙΤΗΣ, ΦΩΤΟ: AP

Όπως έγινε γνωστό, ο κ. Shiro Nakamura Πρώτος Αντιπρόεδρος και Υπεύθυνος του Τμήματος Δημιουργίας της Nissan, αποσύρεται από τα καθήκοντά του λόγω συνταξιοδότησης.

Ο κ. Nakamura είναι ο άνθρωπος που άλλαξε σε σημαντικό βαθμό την εικόνα της Ιαπωνικής εταιρείας τη δεκαετία του 2000 και έθεσε τις βάσεις για την εμπορική ανάπτυξή της έκτοτε.

Σε αυτόν οφείλει η Nissan οχήματα όπως το Qashqai και το Juke αλλά και το Leaf, το πρώτο ηλεκτροκίνητο όχημα «μαζικής» παραγωγής. Επίσης, υπό την καθοδήγησή του η Nissan δημιούργησε το GT-R αλλά και τα 350Z και 370Z. Εκτός αυτών, ο κ. Nakamura ήταν υπεύθυνος και για τα οχήματα της Infiniti.

Εντάχθηκε στο δυναμικό της Nissan το 1999, όταν κλήθηκε από τον κ. Carlos Ghosn να μεταβάλλει την εικόνα της και να δημιουργήσει πιο ενδιαφέροντα οχήματα. Το 2001, ο κ. Nakamura ανέλαβε τη θέση Πρώτου Αντιπροέδρου στο Τμήμα Σχεδιασμού της εταιρείας και το 2006 Υπεύθυνος του Τμήματος Δημιουργίας αυτής.

Τον κ. Nakamura αναμένεται να διαδεχθεί ο κ. Alfonso Albaisa ως Υπεύθυνος για το Τμήμα Σχεδιασμού της εταιρείας σε παγκόσμιο επίπεδο, ενώ στην αντίστοιχη θέση για την Infiniti θα καλύψει ο κ. Karim Habib, πρώην Επικεφαλής Σχεδιασμού της BMW.