Αλλάζουν όλα στα τέλη κυκλοφορίας από φέτος!


Τέλος στα μηδενικά τέλη κυκλοφορίας προανήγγειλε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρ. Αλεξιάδης!

  • 23/10/2015

Πιο ξεκάθαρος σχετικά με τις αλλαγές στα τέλη κυκλοφορίας παρουσιάστηκε σε δηλώσεις του σε ραδιοφωνικό σταθμό (Παραπολιτικά FM) ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών κος Τρύφωνας Αλεξιάδης υπογραμμίζοντας ότι τα ειδοποιητήρια των τελών κυκλοφορίας δεν έχουν ανέβει στο ΤAXISNET, καθώς η κυβέρνηση σχεδιάζει για φέτος να πληρώσουν όλοι, ακόμη και οι κάτοχοι υβριδικών, ηλεκτροκίνητων, ντήζελ με χαμηλά ή και αυτοκινήτων με μηδενικά τέλη!

Αυτός είναι και ο λόγος της καθυστέρησης, καθώς σύμφωνα με όσα δήλωσε ο κος Αλεξιάδης: «Είχαμε δύο επιλογές ή να επαναλάβουμε την περσινή κατάσταση και να βγουν εύκολα τα τέλη κυκλοφορίας ή να καθυστερήσουμε την έκδοση των τελών γιατί πραγματικά πνιγόμαστε αυτές τις μέρες στο υπουργείο Οικονομικών. Θα καθυστερήσουμε να βγάλουμε τα τέλη κυκλοφορίας τα οποία ούτως ή άλλως θα πληρωθούνε πολύ αργότερα για να μπορέσουμε να τα κάνουμε πιο δίκαια. Αυτό το σενάριο επεξεργαζόμαστε αυτή τη στιγμή δηλαδή να μεταφέρουμε φορολογικό βάρος από φθηνά και μικρά σε μεγάλα και ακριβά. Αυτό που εξετάζουμε είναι να επιβαρύνουμε μεγάλα και ακριβά με λίγο παραπάνω από το 0 (σ.σ. εννοεί μηδενικά τέλη) ή το λίγο που είχανε». 

H στόχευση του υπουργείου κατά τον κ. Αλεξιάδη είναι «να τα κάνουμε πιο δίκαια» και με αυτά τα κριτήρια «τα μεγάλα και ακριβά θα επιβαρυνθούν, τα μεσαία δεν θα έχουν καμία αλλαγή, τα μικρά και τα φθηνά θα ελαφρυνθούν».

Μάλιστα ο κος Αλεξιάδης έδωσε και ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα που αποσαφηνίζει πολλά: «Ένα αυτοκίνητο 1.400 κυβικά που δεν είναι μεγάλο αλλά που κάνει 40.000 ευρώ, το θεωρείτε δίκαιο να μην πληρώσει 1 ευρώ τέλος κυκλοφορίας; Και να πληρώνει τέλος κυκλοφορίας ένα αυτοκίνητο το οποίο μπορεί να είναι και 2.000 κυβικά αλλά κάνει λιγότερο αυτή τη στιγμή από 3.000-4.000 ευρώ;».

Καταλήγοντας δήλωσε ότι η οριστική απόφαση αναμένεται «την επόμενη, μεθεπόμενη εβδομάδα» ώστε τα τέλη να βγούν μέσα στον Νοέμβριο και ότι «μέχρι τέλος του χρόνου θα έχουν πληρωθεί σίγουρα».