Alpha Wolf Plus: Ένα διπλοκάμπινο pickup που ηλεκτρίζει


Με φωτοβολταϊκό panel, πτυσσόμενο κρεβάτι και πελώρια σκηνή, το pickup Alpha Wolf Plus αναδεικνύεται στο απόλυτο τετρακίνητο ηλεκτρικό αυτοκίνητο για εκδρομείς

  • 21/4/2021

Η Alpha Motors είναι μια νεοσύστατη εταιρεία που θέτει από νωρίς ψηλά τον πήχη στην αγορά των ηλεκτρικών αυτοκινήτων. Έχοντας ήδη παρουσιάσει στο πρόσφατο παρελθόν ένα 2θυρο coupe με ρετρό αισθητική, το «Ace», συν άλλα δύο μοντέλα, σήμερα αποκαλύπτει το «Wolf Plus», ένα πιο ολοκληρωμένο αμιγώς ηλεκτρικό όχημα, το οποίο διαθέτει τέσσερις πόρτες και αρκετά καινοτομικά στοιχεία.

Το μήκος του αυτοκινήτου, το οποίο μπορεί να φιλοξενήσει τέσσερις επιβάτες στο εσωτερικό είναι 5.150 χιλιοστά, ενώ διαθέτει στην καρότσα του ένα πτυσσόμενο κρεβάτι 1.652 χιλιοστών.

Σύμφωνα με την εταιρεία, η αυτονομία των μπαταριών του αυτοκινήτου θα κυμαίνεται μεταξύ 402 και 437 χιλιομέτρων.

Η κίνηση θα μεταδίδεται και στους τέσσερις τροχούς μέσω δύο ηλεκτρικών μοτέρ στους δύο άξονες ή μόνο στους πίσω από ένα ηλεκτρικό μοτέρ και η διαδικασία επιτάχυνσης από στάση και μέχρι τα 100 χλμ. θα γίνεται σε 5,9 δευτερόλεπτα. Το pickup Wolf Plus θα έχει τη δυνατότητα να μεταφέρει φορτίο έως 3.050 κιλά.

Η ρετρό και μινιμαλιστική διάθεση της εξωτερικής εμφάνισης, συνεχίζεται και στο εσωτερικό, όπου ξεχωρίζουν οι δύο ψηφιακές οθόνες για τα όργανα στο ταμπλό και το σύστημα πολυμέσων στην κονσόλα.

Αν και η Alpha δεν έχει δώσει στη δημοσιότητα όλα τα στοιχεία του αυτοκινήτου αναλυτικά, από τις φωτογραφίες διακρίνουμε σχάρα στην οροφή, το πτυσσόμενο κρεβάτι που παρέχει και το φωτοβολταϊκό σύστημα, καθώς και μία σκηνή ιδιαίτερα μεγάλου μεγέθους.

Οι παραγγελίες για το Wolf Plus, το Wolf και τα υπόλοιπα μοντέλα που διαθέτει η εταιρεία έχουν ήδη ξεκινήσει, ωστόσο δεν έχει γίνει γνωστό πότε θα αρχίσει η παραγωγή. Η τιμή για το Wolf Plus αναμένεται μεταξύ 40.000-48.000 δολάρια (34.000-41.000 ευρώ περίπου).  

Ακολουθήστε το Car Αnd Driver στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τον μαγικό κόσμο του αυτοκινήτου.