Alpina XB7: H BMW X7 των 600 ίππων


Ο βελτιωτικός οίκος Alpina που ειδικεύεται στην αναβάθμιση των προτάσεων  της BMW χαρίζει μια έκδοση υψηλών επιδόσεων στο μεγαλύτερο και πολυτελέστερο SUV της βαυαρικής φίρμας.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΔΑΝΑΛΗΣ, ΦΩΤ.: CAR AND DRIVER
  • 8/8/2019

Η BMW X7 αποτελεί το επόμενο project της Alpina, του γνωστού βελτιωτικού οίκου, που ειδικεύεται στην αναβάθμιση των προτάσεων της βαυαρικής φίρμας.

Η Alpina XB7, όπως θα ονομάζεται, πραγματοποιεί ήδη δοκιμές εξέλιξης στην πίστα  του Nurburgring, κρύβοντας κάτω από τις καμουφλαρισμένες επιφάνειες του αμαξώματός της έναν V8 κινητήρα χωρητικότητας 4,4 λίτρων.

Ο τελευταίος προέρχεται από την αναβαθμισμένη εκδοχή της BMW Σειράς 7 και αποδίδει με τη βοήθεια δύο υπερσυμπιεστών 600 ίππους. Πέρα από τον κινητήρα, διαφορετικό θα είναι το setup του αυτόματου κιβωτίου των οκτώ σχέσεων, του ηλεκτρονικά ελεγχόμενου συστήματος τετρακίνησης όπως άλλωστε και της αερανάρτησης, η οποία αναμένεται να περιορίσει την απόσταση του αμαξώματος από το έδαφος.

Τα μεγαλύτερης διαμέτρου δισκόφρενα, οι χαρακτηριστικής σχεδίασης ζάντες αλουμινίου και οι επιθετικότερες απολήξεις των  εξατμίσεων ολοκληρώνουν το πακέτο των αναβαθμίσεων της BMW X7, χωρίς αυτό να σημαίνει βέβαια ότι δεν θα υπάρξουν στοχευμένες επεμβάσεις στις επιφάνειες του αμαξώματος και του θαλάμου επιβατών.

Η πρεμιέρα του αυτοκινήτου πρόκειται να πραγματοποιεί σε έναν περίπου μήνα, στο πλαίσιο της Διεθνούς Έκθεσης Αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης και όπως όλα δείχνουν θα αποτελέσει το πρώτο SUV της Alpina που θα διασχίσει τον Ατλαντικό ώστε να διατεθεί και στην αγορά των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής.