Alpine Alpenglow: Αποκάλυψη για την πρωτοποριακή concept πρόταση των Γάλλων (photos-video)


Η Alpine πρωτοπορεί στην κίνηση και τον σχεδιασμό με το νέο Alpenglow Concept, βάζοντας σε πρώτο πλάνο την αεροδυναμική, τις ημιδιαφανείς επιφάνειες και το υδρογόνο.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΜΑΡΙΛΗ ΠΙΝΙΑΤΑΡΟ / ΦΩΤΟ: ALPINE
  • 13/10/2022

«Το μέλλον της Alpine ξεκινά με το Alpenglow», λέει η εταιρεία για το νέο της concept car, ένα όχημα που έχει σε πρώτο πλάνο τον καινοτόμο σχεδιασμό και τις υψηλές αεροδυναμικές επιδόσεις, αντικατοπτρίζοντας τις προθέσεις της γαλλικής αυτοκινητοβιομηχανίας για το μέλλον της, τις οποίες έχει κάνει ήδη γνωστές μέσω της νέας A110.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Alpine, Laurent Rossi, δήλωσε: «Ο δυναμικός και πολυτελής σχεδιασμός του Alpenglow δίνει μία γεύση για το πως θα μοιάζουν τα αυτοκίνητα της Alpine στο μέλλον και το όραμά μας για την εξέλιξη του μηχανοκίνητου αθλητισμού. Με την τεχνολογία του υδρογόνου, ενισχύουμε τη δέσμευσή μας για ένα υπεύθυνο μέλλον και να διατηρήσουμε την οδηγική απόλαυση ζωντανή.»

Κάτω από το κάλυμμα δεν κρύβει έναν ηλεκτροκινητήρα και μία μπαταρία, όπως ήταν αναμενόμενο, καθώς η καινοτομία της Alpine δεν υπόκειται στο φάσμα του ηλεκτρισμού, αλλά στης πράσινης, βιώσιμης κινητικότητας γενικότερα. Η κινητήρια μονάδα είναι θερμική, όμως παράγει μηδενικούς ρύπους, καθώς τροφοδοτείται από υδρογόνο. Αυτό αποθηκεύεται μέσα σε δύο κυλινδρικές δεξαμενές, με πίεση 700 bar, και την εταιρεία να δηλώνει ότι το Alpenglow παράγει μόνο ατμό.

Το αμάξωμα είναι κατασκευασμένο από ανακυκλωμένο ανθρακόνημα, ενώ είναι σχεδιασμένο έτσι, ώστε πολλά μέρη του να είναι ημιδιάφανα, όπως για παράδειγμα η πίσω αεροτομή, κάποια μέρη του καλύμματος του κινητήρα αλλά και οι μοχλοί του τιμονιού και τα πεντάλ πέδησης και επιτάχυνσης, στο εσωτερικό του οχήματος.

Το Alpenglow αποτελεί προπομπό του ό,τι έπεται, καθώς η Alpine σκοπεύει να συμπεριλάβει τη χαρακτηριστική μπάρα φωτός που φέρει το όχημα στο μπροστινό μέρος, σε όλα τα μελλοντικά μοντέλα, συμπεριλαμβανομένου και αυτού με το οποίο θα αγωνιστεί στην κατηγορία LMDh το 2024.

Οι τροχοί του ακολουθούν έναν πολύ ιδιαίτερο και πρωτότυπο σχήμα και μοιάζουν με νιφάδες χιονιού, με την Alpine, έτσι, να εισάγει την ονομασία του οχήματος στη σχεδιαστική γλώσσα του. Οι διαστάσεις του Alpenglow είναι ασυνήθιστα μεγάλες, όμως η Alpine τις περιγράφει ως τις «τέλειες αναλογίες για ένα αγωνιστικό όχημα.» Το μήκος του είναι πάνω από 5m και το πλάτος του πάνω από 2m, ενώ το ύψος του δεν ξεπερνά το 1m.

Το όχημα θα παρουσιαστεί επίσημα την πρώτη μέρα του Paris Motor Show 2022, στις 17 Οκτωβρίου, όπου και θα αποκαλυφθούν περισσότερες λεπτομέρειες. Παρόλο που η Alpine δεν έχει στα σχέδιά της την κατασκευή ενός υδρογονοκίνητου οχήματος παραγωγής, ο εξηλεκτρισμός της εταιρείας βρίσκεται πολύ κοντά, έχοντας ήδη τρία ηλεκτρικά οχήματα προγραμματισμένα για το 2025: Το ανανεωμένο και αναβαθμισμένο Renault 5, ένα ηλεκτρικό crossover και τον απόγονο της A110.