«Αμερικανικά» εύσημα για το Sorento


H Kia Motors Corporation ανακοίνωσε ότι το Sorento έλαβε για το 2007 την υψηλότερη διάκριση στην έρευνα Strategic Visions 2007 Total Quality Index (TQI), στην κατηγορία μεσαίων SUV.

  • 25/6/2007

H Kia Motors Corporation ανακοίνωσε ότι το Sorento έλαβε για το 2007 την υψηλότερη διάκριση στην έρευνα Strategic Visions 2007 Total Quality Index (TQI), στην κατηγορία μεσαίων SUV.

Η Kia είναι η μάρκα που τα τελευταία χρόνια σύμφωνα με τη συγκεκριμένη έρευνα έχει βελτιωθεί περισσότερο από όλες τις άλλες. Η έρευνα που διεξάγεται στις ΗΠΑ υπολογίζει τα αποτελέσματα της συνολικής χρήσης και εμπειρίας ενός οχήματος.

Στην έρευνα συμμετείχαν περίπου 27.700 νέοι ιδιοκτήτες αυτοκινήτων που αγόρασαν όχημα κατά την περίοδο Οκτωβρίου-Δεκεμβρίου 2006, εστιάζοντας στις πρώτες 90 ημέρες της ιδιοκτησίας οχημάτων. Η έρευνα Total Quality Index είναι η παλαιότερη και εγκυρότερη έρευνα νέας ιδιοκτησίας οχημάτων στις ΗΠΑ, και αξιολογεί τη συνολική εμπειρία ιδιοκτησίας (θετική και αρνητική), την αξιοπιστία, την εμπειρία του πελάτη από την εξυπηρέτηση του δικτύου και τη συναισθηματική σύνδεση με ένα όχημα.

Τo Sorento επίσης έλαβε 5 αστέρια στην ασφάλεια, την υψηλότερη δυνατή βαθμολογία στα πρόσφατα crash tests για τα μπροστινά και πλαϊνά τμήματα του αυτοκινήτου που πραγματοποιήθηκαν από το υπουργείο Μεταφορών της Αμερικής.

Επίσης το Sorento μαζί με άλλα 6 μοντέλα Kia απέσπασαν τη διάκριση «Βest Βet» του περιοδικού «Τhe Car Book 2007». Συνολικά, τα οχήματα Kia βελτιώθηκαν κατά 22% σύμφωνα με την έρευνα J.D. Power & Associates 2006 Initial Quality Study (IQS), δύο φορές περισσότερο από οποιονδήποτε άλλο ανταγωνιστή τα τελευταία 3 χρόνια, αποδεικνύοντας πως η εταιρεία συνεχίζει να προσφέρει υψηλής ποιότητας αυτοκίνητα παγκοσμίως και να βελτιώνει συνεχώς τα προσφερόμενα επίπεδα ποιότητας.

Το νέο Sorento διατίθεται στην Ελλάδα σε έξι συνολικά πλήρως εξοπλισμένες εκδόσεις, τρεις για το Sorento F/L 3,3 βενζίνης με αυτόματο σειριακό κιβώτιο ταχυτήτων και εξίσου τρεις για το Sorento 2,5 Diesel με αυτόματο σειριακό και μηχανικό κιβώτιο ταχυτήτων.

Τo νέο Sorento F/L διαθέτει νέας τεχνολογίας 6-κύλινδρο κινητήρα σε σχήμα V, 3.298 κυβικών εκατοστών με 241 ίππους και ροπή 38kg.m.