Αμερικάνος καταχράστηκε κονδύλια του Κορωνοϊού για να πάρει Lamborghini


Γιατί καλό είναι να φροντίζουμε, ως κοινωνίες, τους έχοντες ανάγκη αλλά ακόμα καλύτερο να εκμεταλλευόμαστε τις όποιες παροχές για να κάνουμε το όνειρό μας πραγματικότητα.

  • Μιχαλης Κατωποδης
  • 30/7/2020

Δεν είναι υπερβολή να πούμε πως η κρίση του Κορωνοϊού έφερε στα όριά της ολόκληρη την ανθρωπότητα, είτε μιλάμε για τον τομέα της υγείας, είτε για την οικονομία. Όλες οι αναπτυγμένες χώρες, μπροστά στις δραματικές συνέπειες του lockdown, αναγκάστηκαν να βάλουν το χέρι στην τσέπη και να στηρίξουν με επιδοτήσεις άτομα και επιχειρήσεις. Όπως όμως σε κάθε αναμπουμπούλα, έτσι και εδώ υπάρχουν επιτήδειοι που προσπαθούν να εκμεταλλευτούν τις καταστάσεις προς όφελός τους.

Ο νικητής όλων θα πρέπει να είναι ένας 29χρονος από το Μαϊάμι των ΗΠΑ, ονόματι David T. Hines. Αυτός είναι κάτοχος μίας επιχείρησης που απασχολεί 70 υπαλλήλους και, ως εκ τούτου, θα μπορούσε να αιτηθεί αναλογικά μία ενίσχυση της τάξης των 200.000 δολαρίων. Αντ’ αυτού, προτίμησε να καταθέσει τέσσερις ξεχωριστές αιτήσεις, όπου παραποιώντας τα στοιχεία ζητούσε 4 εκ. δολάρια με την κάθε μία. Οι τρεις από αυτές εγκρίθηκαν (χωρίς να γνωρίζουμε το πως), με την πρώτη να κατατίθεται στο λογαριασμό του.

Άμεσα, λοιπόν, ο ήρωάς μας έπραξε αυτό που θεωρούσε πιο λογικό. Στράφηκε στην κοντινή αντιπροσωπεία της Lamborghini και αγόρασε μία Huracan Evo των 318.497 δολαρίων (σχεδόν 270.000 ευρώ). Παράλληλα, μετέφερε στη μητέρα του το ποσό των 60.000 δολαρίων και έκανε αρκετά ακόμα έξοδα, της τάξης των αρκετών χιλιάδων δολαρίων.

Για κακή του τύχη, πριν από μερικές ημέρες οδηγώντας τη Lamborghini του ενεπλάκη σε ένα ατύχημα, όπου εγκατέλειψε τη σκηνή. Οι αρχές τον ανακάλυψαν, είδαν ότι κάτι δεν πάει καλά και άμεσα οι ανάλογες υπηρεσίες ξεκίνησαν τους ελέγχους. Με τα πολλά, τώρα κατηγορείται για μία σειρά από οικονομικές απάτες και είναι σίγουρο ότι μέχρι να βγει από τη φυλακή, η Lamborghini του θα έχει παλιώσει αρκετά για να τη χαρεί…