Νέο Mazda RX-9: Ο "διάδοχος" του RX-8 έχει σχεδίαση που καθηλώνει!


Ένα νέο σχέδιο του θρυλούμενου Mazda RX-9 θυμίζει πάρα πολύ το RX-7 και μας ψήνει να περιμένουμε κάτι μοναδικό.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΡΙΤΑΡΗΣ, ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟ
  • 28/2/2020

Έχοντας παρουσιάσει δύο πολύ ενδιαφέροντα πρωτότυπα, το RX-Vision και το Vision Coupe, φαίνεται ότι η Mazda όσο και να το αρνείται δεν έχει βγάλει από το μυαλό της να φτιάξει ένα supercar, διάδοχο του RX-8.

Η νέα ιδέα που αρχίζει να κυκλοφορεί είναι ότι ίσως δεν θα ήταν απαραίτητη η ύπαρξη κινητήρα Wankel αν αυτό ήταν απαγορευτικό για θέματα ρύπων, και θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί ένα συμβατικό μοτέρ, έστω αν και αυτό άλλαζε τον χαρακτήρα της κατασκευής.

Το φημολογούμενο RX-9 έχει αποτελέσει διακαή πόθο όλων των φίλων της εταιρίας, και ακόμα περισσότερο αγαπημένο θέμα των σχεδιαστών ανά τον κόσμο, που δεν παύουν να δίνουν την δική τους εκδοχή για το πως θα μπορούσε να είναι ένα τέτοιο μοντέλο.

Η νέα απόπειρα που βλέπουμε στην φωτογραφία συνεχίζει την ιστορία όχι από το RX-8 αλλά από το RX-7 και είναι φτιαγμένη από έναν σχεδιαστή ονόματι Jon Leu, ο οποίος είναι και ιδιοκτήτης ενός FD RX-7. 

Σε κάθε περίπτωση, το σχέδιο του Leu είναι ιδιαίτερα ενδιαφέρον και μάλλον θα αρέσει στους φανατικούς φίλους της εταιρίας, οι οποίοι μπορούν να συνεχίσουν να ονειρεύονται ένα supersport μοντέλο της Mazda το οποίο θα ξαναφέρει την αίγλη του Wankel και της διαφορετικότητας της εταιρίας ξανά στο προσκήνιο.