Αν πεθυμήσατε αληθινό ήχο από Formula 1 ακούστε αυτό το Mazda RX7! (Video)


 Αυτό είναι ίσως το πιο τρελό Mazda RX7 στον πλανήτη: Mε 4 ρότορες, κιβώτιο αλα Formula 1 και απόδοση οπουδήποτε πάνω από 1.000 ίππους, αυτό το RX7 θέλει σίγουρα αρκετό μυαλό για να οδηγηθεί ακόμα και στην ευθεία.

  • 12/4/2020

Αυτό το υπερβολικό "υπερθέαμα" πλαστικής αισθητικής και αεροδυναμικών επεμβάσεων, θυμίζει αμυδρά ένα RX7, όμως από κάτω του κρύβει ίσως ότι πιο τρελό υπαρχει σε μετατροπή του αγαπημένου Mazda.

Kάτω από το εμπρός καπό βρίσκεται ένας custom κινητήρας με 4 ρότορες από την PREE, που συνδυάζεται με μία υπερμεγέθη τουρμπίνα Garret GTX55. Η ισχύς ανάλογα με την ρύθμιση στην ECU της Haltech σε νορμάλ συνθήκες είναι στα 800 άλογα μπορεί όμως άνετα να κινηθεί και οπουδήποτε θελήσει ο ιδιοκτήτης πάνω από τα 1.000 άλογα.

Το ενδιαφέρον εδώ εντοπίζεται στην μετάδοση της Quaife, την QBE69G, με σειριακό κιβώτιο έξι σχέσεων η οποία κοστίζει πάνω από 10.000 δολάρια. Η ιδιαιτερότητα είναι ότι μπορεί να αλλάζει τις ταχύτητες είτε μεσω Paddles στο τιμόνι είται και κανονιά με τον επιλογέα, με τις αλλαγές να γίνονται σε μόλις 50 milliseconts.

Στην οροφή υπάρχει ένα τεράστιο scoop για να βάζει αέρα στο intercooler που βρίσκεται στο πίσω μέρος αλλά και να ψύχει τα ειδικής παραγγελίας βρένα της Brembo που συνδυάζονται με ελαστικά της Toyo και ρυθμιζόμενη ανάρτηση της Fortune Auto Suspension.

Αυτό που εντυπωσιάζει στο video, πέρα από την ταχύτητα και τις αλλαγές στο κιβώτιο, είναι και ο ηχος του αυτοκινήτου που θυμίζει τις καλύτερες ημέρες της Formula 1 με τους V8 κινητήρες σε συνδυασμό με το μοναδικό σε ήχο νικητή του LeMans, το Μazda 787B με τους τέσσερις ρότορες. Απίστευτο αυτοκίνητο και ακόμα πιο απίστευτος ο ήχος που θα φθάσει στα αυτιά σας αν πατησετε το play.