Αναβάλλεται η Έκθεση του Πεκίνου εξαιτίας του κορονοϊού


Οι διοργανωτές της έκθεσης αυτοκινήτου του Πεκίνου ανακοίνωσαν ότι θα αναβάλλουν τη διεξαγωγή της λόγω της επιδημίας του κορονοϊου που υπάρχει στην Κίνα.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΖΩΓΛΟΠΙΤΗΣ, ΦΩΤ.: ΑΡΧΕΙΟ.
  • 18/2/2020

Η φετινή έκθεση αυτοκινήτου του Πεκίνου ήταν προγραμματισμένη να πραγματοποιηθεί μεταξύ 21-30 Απριλίου. Ωστόσο, υπό τον φόβο εξάπλωσης του κορονοϊού και προστασίας του κοινού από αυτόν, οι διοργανωτές της έκθεσης αποφάσισαν την αναβολή της. Όπως έγινε γνωστό, η νέα ημερομηνία διεξαγωγής της θα ανακοινωθεί αργότερα εντός της χρονιάς και αναμένεται να διεξαχθεί σε περίοδο όπου θα έχει εξαλειφθεί το πρόβλημα της επιδημίας.

Η έκθεση αυτοκινήτου του Πεκίνου ξεκίνησε το 1990, πραγματοποιείται κάθε δύο χρόνια (εναλλάξ με την αντίστοιχη της Σανγκάης) και είναι η πρώτη φορά από τότε που αναβάλλεται. Ως μέτρο προστασίας των πολιτών, αλλά και των επισκεπτών της Κίνας, η πολιτική ηγεσία της χώρας αποφάσισε να απαγορεύσει την αποστολή των αυτοκινήτων-εκθεμάτων ξένων αυτοκινητοβιομηχανιών προς τον χώρο της έκθεσης. Με τη σειρά της, η συγκεκριμένη εξέλιξη αναμένεται να δημιουργήσει περαιτέρω πρόβλημα σε αυτές, καθώς η κινεζική αγορά είναι σημαντική για την αύξηση των πωλήσεων τους. Δεν θα παρουσιάσουν έγκαιρα τα νέα μοντέλα τους εκεί, γεγονός που θα επηρεάσει τον αριθμό πωλήσεων στη χώρα.