Αναβάθμιση για την plug-in υβριδική BMW Σειρά 2 Active Tourer


Μεγαλύτερη «ηλεκτρική» αυτονομία προσφέρει η αναβαθμισμένη εκδοχή της BMW Σειράς 2 Active Tourer χάρη στις νέες μπαταρίες ιόντων λιθίου με τις οποίες εξοπλίζεται.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΔΑΝΑΛΗΣ, ΦΩΤ.: ΑΡΧΕΙΟ
  • 9/8/2019

Περισσότερα από 50 χιλιόμετρα μπορεί να διανύσει σε μεικτές συνθήκες κίνησης  η αναβαθμισμένη εκδοχή BMW Σειρά 2 Active Tourer Plug-in Hybrid, αξιοποιώντας τις προηγμένες τεχνολογικά μπαταρίες ιόντων λιθίου που προστέθηκαν στο δυναμικό της.

Σύμφωνα με τη βαυαρική φίρμα, τα 10 kWh χωρητικότητας των νέων μπαταριών είναι ικανά να προσφέρουν μια αυτονομία 57 χιλιομέτρων, μέγεθος αυξημένο κατά 25% σε σχέση με το πρόσφατο παρελθόν.

Η αύξηση της ηλεκτρικής αυτονομίας έχει οδηγήσει και στον περιορισμό της μέσης τιμής της κατανάλωσης καυσίμου, όπως άλλωστε και των εκλυόμενων ρύπων.

Έτσι λοιπόν, η BMW 225xe Active Tourer καταναλώνει μόλις 2,1 λίτρα καυσίμου ανά 100 χιλιόμετρα και οι εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα που εκλύει είναι 47 γραμμάρια ανά χιλιόμετρο.

Κατά τ’άλλα ο συνδυασμός του τρικύλινδρου κινητήρα βενζίνης του 1,5 λίτρου με το ηλεκτρικό μοτέρ αποδίδει 224 ίππους και 385 Νm ροπής, γεγονός που επιτρέπει στη μικρομεσαίων διαστάσεων MPV να επιταχύνει από στάση στα 100 χλμ./ώρα σε μόλις 6,7 δευτερόλεπτα.

Αξίζει, επίσης, να σημειωθεί ότι η παρουσία του ηλεκτροκινητήρα διαμορφώνει ένα ιδιότυπο σύστημα τετρακίνησης, μεγιστοποιώντας τα περιθώρια πρόσφυσης του αυτοκινήτου.