Αναβάθμιση για το Hyundai Tucson (video)


Όπως ήταν αναμενόμενο η Hyundai προχωρά λίγο πιο πέρα μετά το facelift του Tucson που αποκτά και mild hybrid τεχνολογία.

  • 8/6/2018

Πριν από περίπου δύο μήνες το δημοφιλές Hyundai Tucson πέρασε από ένα προγραμματισμένο φρεσκαρισματάκι αποκτώντας μία πιο δυναμική εμφάνιση και ένα νέο πετρελαιοκινητήρα στα 1.600 cc που αντικαθιστά τον 1.700άρη. Περισσότερα για το ανανεωμένο Tucson μπορείτε να διαβάσετε στο σχετικό μας άρθρο, ενώ μπορείτε να το δείτε και στο παρακάτω βίντεο που έδωσε πρόσφατα η Hyundai Motors.

Η οποία ανακοίνωσε ταυτόχρονα πως το Tucson θα είναι το πρώτο της μοντέλο που θα υποδεχθεί ήπιο υβριδικό σύστημα (mild hybrid) στα 48V που αρχικά θα συνδυαστεί με τον δίλιτρο ντίζελ των 186 PS (με μηχανικό 6άρι ή αυτόματο 8άρι) για έως 7% λιγότερη εκπομπή CO2.

Όπως και στην περίπτωση του επίσης ανανεωμένου Kia Sportage, αργότερα το mild hybrid σύστημα θα περάσει και στον 1.6 CRDi, ενώ ακούγεται πως η εν λόγω υβριδική τεχνολογία σταδιακά θα μπει ακόμη και στις εκδόσεις βενζίνης. Εδώ να πούμε πως στην ελληνική αγορά ξεκινά από την ερχόμενη εβδομάδα η διάθεση του ξεχωριστού Kona καθώς και του ανανεωμένου και αξιόλογου i20.