Αναβάθμιση ουσίας για το Lexus IS


Η τρίτη γενιά του Lexus IS κυκλοφορεί από το 2013 και περνά από ένα μια ισχυρή ανανέωση.

  • KEIMENO: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ, ΦΩΤ.: ΑΡΧΕΙΟ
  • 16/6/2020

Αν και το IS της Lexus δεν είναι ένα εντελώς νέο μοντέλο έχει περάσει από μια ουσιαστικά αναβάθμιση που αφορά σχεδόν σε κάθε σημείο του αυτοκινήτου. Το οποίο εξωτερικά διατηρεί την εμβληματική του «τρισδιάστατη» μάσκα με το μπροστινό μέρος να έχει νέους προβολείς και LED ημέρας.

To νέο σύνολο του IS συμπληρώνουν νέας σχεδίασης ζάντες 18 ιντσών και αρκετά άλλα σημεία (όπως οι προφυλακτήρες) ώστε να ενισχύσουν το σπορ sedan που εκπροσωπεί την Lexus κυρίως στις ΗΠΑ.

Από πλευράς διαστάσεων στο μήκος έχουν προστεθεί 30 mm, στο πλάτος άλλα τόσα ενώ το ύψος έχει ψηλώσει κατά 5 mm. Από την στιγμή που η πλατφόρμα είναι η ίδια και που το IS έχει περάσει από ένα βαθύ facelift το μεταξόνιο είναι το ίδιο στα 2.800 mm.

Όχι όμως και το εσωτερικό το οποίο έχει αλλάξει σε μεγάλο βαθμό με μία πιο «ελεύθερη» και υπερυψωμένη touch-screen διαγώνιου 10,3’’, νέους αεραγωγούς, νέους διακόπτες και ένα ολοκαίνουργιο πίνακα οργάνων.

Κάτω από το καπό του IS300 υπάρχει ένας τετρακύλινδρος δίλιτρος των 244 PS και των 350 Nm. Συνδυάζεται με αυτόματο κιβώτιο 8 σχέσεων με το σύστημα G-force Artificial Intelligence να προσφέρει βέλτιστο έλεγχο λειτουργίας του.

Υπάρχει και ένα άλλο IS300 με μεγαλύτερο μοτέρ βενζίνης 3.5 V6 με 264 PS και 320 Nm που συνδυάζεται με αυτόματο εξάρι κιβώτιο. To IS 350 έχει έναν ίδιο V6 αλλά με 315 PS, πίσω κίνηση, 8άρι κιβώτιο και 0-100 km/h σε 5,6 sec. Αυτά για την αμερικανική αγορά αφού το IS πιθανότατα δεν θα διατίθεται στην Ευρώπη.