Αναβάθμιση "over the air" για το Toyota GR Yaris "Morizo Selection"


Η ιαπωνική εταιρεία λανσάρει στη χώρα της ένα πρόγραμμα για το software του GR Yaris, το οποίο θα ρυθμίζει κάποιες παραμέτρους του αυτοκινήτου σε συνδυασμό με τον οδηγό.

  • 8/6/2021

Η Toyota ανακοίνωσε πως λανσάρει στην ιαπωνική αγορά (προσωρινά) το εκρηκτικό GR Yaris στην έκδοση «Morizo Selection», η οποία είναι μια υπηρεσία ουσιαστικά που θα αναβαθμίζει το software του αυτοκινήτου, για να εξελίσσεται μαζί με τον οδηγό.

Μέσω της συνδρομής Kinto, το αυτοκίνητο θα βελτιώνει παρέα με τον οδηγό την οδική του συμπεριφορά στις στροφές, αλλά και στο φρενάρισμα. Βέβαια, όποιος οδηγός επιθυμεί να ρυθμίσει κάποια παράμετρο του λογισμικού, θα μπορεί να επισκέπτεται ανά πάσα στιγμή έναν dealer και να το πράττει.

Σε γενικές γραμμές το GR Yaris Morizo Selection θα διαθέτει intercooler με σύστημα ψεκασμού νερού για την ψύξη, ελαστικά Pilot Sport 4S, διαφορικό περιορισμένης ολίσθησης, διαφορετικά ελατήρια και αμορτισέρ, καθώς και διάφορα διακοσμητικά λογότυπα της ROOKIE Racing. Τα διαθέσιμα χρώματα για το εξωτερικό του αμαξώματος θα είναι λευκό πέρλα (Platinum White Pearl Mica), κόκκινο (Emotional Red II) και μαύρο (Precious Black Pearl). 

Στις υπόλοιπες αισθητικές επεμβάσεις περιλαμβάνονται σήματα της ROOKIE Racing στους τροχούς, στις πόρτες και στο παρμπρίζ. Εντωμεταξύ, η ονομασία Morizo, προέρχεται από παλιό γνώριμο του προέδρου της εταιρείας Akio Toyoda, ο οποίος είχε αγωνιστεί για την ROOKIE Racing στο παρελθόν.

Το κόστος της μηνιαίας συνδρομής για το πρόγραμμα Kinto ανέρχεται στα 497 δολάρια και το συμβόλαιο γίνεται με διάρκεια τριών ετών. Σε αυτά τα χρήματα συμπεριλαμβάνεται και η ασφάλιση του αυτοκινήτου. Άρα, εκτός των καυσίμων, για το μόνο πράγμα που θα πρέπει να ανησυχεί ο οδηγός είναι …το parking.