Αναβαθμισμένο πλαίσιο Opel GSe για άνεση και δυναμικές επιδόσεις (video-photos)


Τα plug-in hybrid Opel Grandland GSe και Astra GSe συνδυάζουν τη σπορ οδήγηση με ακρίβεια χειρισμού και μέγιστη σταθερότητα.

  • 13/4/2023

Η Opel έχει προχωρήσει, εδώ και αρκετό καιρό, στην αναβίωση της GSe (Grand Sport electric), ως ένα βραχίονα σπορ, εξηλεκτρισμένων μοντέλων. Έτσι, τα νέα, plug-in hybrid Opel Astra GSe και Opel Grandland GSe συνδυάζουν ιδανικά τη σπορ οδήγηση και την περιβαλλοντική ευθύνη.

Ο Dr. Christian Hartweg και η ομάδα μηχανικών του εφάρμοσαν ειδικές ρυθμίσεις στο πλαίσιο και το σύστημα διεύθυνσης των μοντέλων GSe. Όμως, οι μηχανικοί του Rüsselsheim δεν ασχολήθηκαν μόνο με τα μοντέλα GSe. Όλες οι εκδόσεις του Grandland SUV επωφελούνται από πρόσθετες βελτιστοποιήσεις στο πλαίσιο και το σύστημα διεύθυνσης, εξασφαλίζοντας την άμεση και σταθερή οδηγική εμπειρία που είναι χαρακτηριστικό γνώρισμα της Opel.

Για να δείτε σε video τον Dr. Hartweg να εξηγεί πώς η οικογένεια GSe αντλεί έμπνευση από τους σπορ προγόνους της και τη μεταφράζει σε πρωτοποριακά οχήματα και τεχνολογίες που προσφέρουν δυναμική οδηγική απόλαυση πατήστε ΕΔΩ.

Πλαίσιο GSe με τεχνολογία FSD: ακρίβεια, δυναμικές επιδόσεις, αλλά και άνεση

Η ομάδα μηχανικών πήρε το ισορροπημένο πλαίσιο των μοντέλων Astra και Grandland και το αναβάθμισε με πιο σπορ και δυναμικά χαρακτηριστικά

Στην περίπτωση του Grandland GSe αυτό σημαίνει συνολική απόδοση 300 PS από το κινητήριο σύνολο που αποτελείται από turbo κινητήρα 1,6 L και δύο ηλεκτροκινητήρες (έναν σε κάθε άξονα). Η επιτάχυνση 0-100 km/h έρχεται σε μόλις 6,1 sec. σε συνδυασμό με ηλεκτρική τετρακίνηση.

Στο Astra GSe, το ηλεκτροκίνητο σύστημα μετάδοσης κίνησης περιλαμβάνει κινητήρα turbo 1,6 L και έναν ηλεκτροκινητήρα, με συνδυαστική ισχύ 225 PS και ροπή 360 Nm.

Στο πλαίσιο GSe γίνεται χρήση ειδικών ελατηρίων και αμορτισέρ με τεχνολογία KONI FSD (Frequency Selective Damping). Ανάλογα με τις συνθήκες του οδοστρώματος και το στυλ οδήγησης, η τεχνολογία αυτή επιτρέπει διαφορετικά χαρακτηριστικά απόσβεσης, εξασφαλίζοντας άνεση σε ανώμαλο οδόστρωμα (για παράδειγμα σε λιθόστρωτες επιφάνειες), αλλά και ένα σπορ, φιλόδοξο στυλ οδήγησης για πιο άμεση επαφή με τον δρόμο σε πιο ομαλό οδόστρωμα.

Τα κορυφαία μοντέλα GSe αντιδρούν ακόμα πιο γρήγορα και άμεσα σε κάθε εντολή του οδηγού και παραμένουν σταθερά στο φρενάρισμα, στις στροφές και στις υψηλές ταχύτητες στον αυτοκινητόδρομο. Τα αμορτισέρ διαθέτουν μια πρόσθετη βαλβίδα και ένα δεύτερο υδραυλικό κύκλωμα, συνεπώς το αυτοκίνητο είναι πιο άνετο ή πιο σπορ στην οδήγηση, ανάλογα με το αν η βαλβίδα είναι ανοιχτή ή κλειστή.

Νέες ρυθμίσεις για όλες τις εκδόσεις Grandland

Η περαιτέρω εξέλιξη του πλαισίου και του συστήματος διεύθυνσης δεν περιορίστηκε μόνο στα μοντέλα GSe. Αντίθετα, όλες οι εκδόσεις του Grandland επωφελούνται από τις βελτιστοποιήσεις στα αμορτισέρ και το σύστημα διεύθυνσης.

Οι μηχανικοί αύξησαν επίσης τη δύναμη απόσβεσης στην περιοχή των χαμηλών ταχυτήτων εμβόλου και τη μείωσαν στην περιοχή των μεσαίων και υψηλών ταχυτήτων, προκειμένου να εξασφαλίσουν τη μέγιστη δυνατή άνεση, ακόμα και σε ανώμαλο οδόστρωμα. Το σύστημα διεύθυνσης έχει επαναρυθμιστεί, ώστε όλες οι εκδόσεις Grandland να προσφέρουν τη χαρακτηριστική σπορ και άνετη οδηγική εμπειρία Opel, με άμεση και ακριβή ανατροφοδότηση προς τον οδηγό.