Aναβαθμίστηκε η μετοχή της DaimlerChrysler!


Αναβαθμίστηκε η μετοχή της DaimlerChrysler από την Societe Generale, παρά τις μειωμένες πωλήσεις του Ιανουαρίου, εξαιτίας των προσδοκιών για τα αποτελέσματα του 2002 σε σχέση με το προηγούμενο έτος.
  • 4/2/2003
&00 Αναβαθμίστηκε η μετοχή της DaimlerChrysler από την Societe Generale, παρά τις μειωμένες πωλήσεις του Ιανουαρίου, εξαιτίας των προσδοκιών για τα αποτελέσματα του 2002 σε σχέση με το προηγούμενο έτος. Οι πωλήσεις της Chrysler στις ΗΠΑ διαμορφώθηκαν στα 129.222 οχήματα τον Ιανουάριο σημειώνοντας πτώση 12% σε σχέση με τις πωλήσεις της τάξης των 146.399 οχημάτων στον αντίστοιχο μήνα του 2002.
Τα μοντέλα που ξεχώρισαν για την επίδοση των πωλήσεών τους στη διάρκεια του 1ου μήνα του 2003 ήταν τα Concorde και PT Cruiser υπό το εμπορικό σήμα της Chrysler, με αυξημένες πωλήσεις σε ετήσια βάση κατά 21% και 9% αντίστοιχα. Επίσης ξεχώρισαν το μοντέλο της Jeep, Wrangler και το μοντέλο της Dodge, RAM, το οποίο έχει ανακηρυχθεί στις ΗΠΑ, van της χρονιάς 2002.
Παρά όμως τις μεμονωμένες επιτυχίες μοντέλων της Chrysler τόσο στην κατηγορία επιβατικών αυτοκινήτων όσο και μικρών φορτηγών, η συνολική εικόνα ήταν για την πλειοψηφία των θυγατρικών του ομίλου αρνητική. Το γεγονός αυτό δεν εμπόδισε την ομάδα ανάλυσης της Societe Generale να συμπεριλάβει τη μετοχή της DaimlerChrysler στην επενδυτική της λίστα με τις κορυφαίες ευρωπαϊκές εταιρίες, ενόψει των αποτελεσμάτων του ομίλου για το 2003 τα οποία αναμένεται να σημειώσουν βελτίωση σε σχέση με το 2002.

Κείμενο: Bασίλης Χειλάκης