Αναβλήθηκε η δημιουργία της ηλεκτροκίνητης Aston Martin


Ο Lawrence Stroll, o νέος μεγαλομέτοχος της Aston Martin Lagonda, ακύρωσε το πρόγραμμα δημιουργίας της Rapide E, του πρώτου ηλεκτροκίνητου μοντέλου της βρετανικής εταιρείας.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΖΩΓΛΟΠΙΤΗΣ, ΦΩΤ.: ΑΡΧΕΙΟ.
  • 4/2/2020

Η πρόσφατη απόκτηση του 16,7% των μετοχών της Aston Martin Lagonda από τον κ. Lawrence Stroll και η συνεπακόλουθη ανάληψη καθηκόντων Εκτελεστικού Διευθυντή στην εταιρεία, σημαίνει την αναδιάρθρωση των επιχειρηματικών σχεδίων που είχαν εκπονηθεί ως τώρα. Υπό αυτό το πρίσμα, τέθηκε υπό επανεξέταση το πρόγραμμα δημιουργίας της Rapide E, του πρώτου ηλεκτροκίνητου νέου μοντέλου της εταιρείας.

Lagonda Vision Concept (2018).
Lagonda Vision Concept (2018).
Lagonda Vision Concept (2018).
Lagonda Vision Concept (2018).

Επίσης, ακυρώθηκε για μια τριετία η δημιουργία του επίσης ηλεκτροκίνητου πολυτελούς μοντέλου το οποίο θα αναβίωνε τη Lagonda, καθώς θα έφερε το εμπορικό σήμα της βρετανικής εταιρείας. Το πρωτότυπο είχε παρουσιαστεί το 2018, στην Έκθεση Αυτοκινήτου της Γενεύης, και η παραγωγή του είχε προγραμματιστεί για το 2022. 

Το πρόγραμμα εξέλιξης της Aston Martin Rapide E είχε προχωρήσει ουσιαστικά και το πρωτότυπο είχε παρουσιαστεί πέρυσι στην Έκθεση Αυτοκινήτου της Σαγκάης, όπως και στο Μονακό, στο περιθώριο του Grand Prix της Formula 1. Διαθέτει δύο ηλεκτροκινητήρες μέγιστης συνδυαζόμενης ισχύος 610 PS και μέγιστης ροπής 950 Nm. Σύμφωνα με την Aston Martin, επιταχύνεται από τα 0-100 km/h σε 4,2 sec, ενώ η τελική ταχύτητά της περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 250 km/h. Πάντως, ο κ. Stroll ενέκρινε τη δημιουργία της DBX, του πρώτου SUV οχήματος της βρετανικής εταιρείας.