Αναστολή παραγωγής του Audi e-tron


Όπως έγινε γνωστό, η Audi ανέστειλε για λίγες ημέρες την παραγωγή του ηλεκτροκίνητου e-tron εξαιτίας έλλειψης μπαταριών από την LG Chem, τον προμηθευτή αυτών.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΖΩΓΛΟΠΙΤΗΣ, ΦΩΤ.: ΑΡΧΕΙΟ.
  • 24/2/2020

Εκπρόσωπος της Audi ανακοίνωσε ότι τα στελέχη της εταιρείας αποφάσισαν να σταματήσουν την παραγωγή του e-Tron για περίπου έξι ημέρες εξαιτίας έλλειψης του απαιτούμενου αριθμού μπαταριών. Όπως έγινε γνωστό, η LG Chem, η εταιρεία που προμηθεύει με μπαταρίες την Audi δεν μπορεί να ανταπεξέλθει στη ζήτηση που επιθυμεί η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία με αποτέλεσμα να χρειαστεί να μειώσει τον ρυθμό παραγωγής του αμιγώς ηλεκτροκίνητο SUV μοντέλου της.

Audi e-tron Sportback.
Audi e-tron Sportback.

Η Audi έχει θέσει ως στόχο την κατασκευή 80.000 e-Tron εντός του 2020 όμως, σύμφωνα με δημοσίευμα στον γερμανικό Τύπο, τα στελέχη της LG Chem έχουν ξεκαθαρίσει ότι μπορούν να της παρέχουν 40.000 μπαταρίες. Αυτό συμβαίνει επειδή η κορεατική εταιρεία πρέπει να τροφοδοτεί με μπαταρίες της και άλλες αυτοκινητοβιομηχανίες που κατασκευάζουν ηλεκτροκίνητα μοντέλα.

Audi e-tron GT.
Audi e-tron GT.

Σύμφωνα με τα στοιχεία, η Audi πούλησε πέρυσι 26.400 e-tron και –λόγω των εξελίξεων– αποφεύγει να κάνει οποιαδήποτε πρόβλεψη για τις εφετινές πωλήσεις του μοντέλου. Θυμίζουμε ότι στον προγραμματισμό που έχει ανακοινώσει, εντός της χρονιάς αναμένονται το e-tron Sportback, καθώς και το τετράθυρο e-tron GT.