Αναβολή πήρε και η έκθεση της Νέας Υόρκης


H αμερικανική έκθεση είναι ένα ακόμη θύμα της επιδημίας του κοροναϊού που έχει χτυπήσει και στην αντίπερα όχθη του Ατλαντικού.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ, ΦΩΤ.: ΑΡΧΕΙΟ
  • 11/3/2020

Όπως σχεδόν όλες οι εκθέσεις, έτσι και οι μεγαλύτερες για φέτος έχουν αναβληθεί ή ακυρωθεί ελέω του κοροναϊού. Έτσι, στη λίστα με τα θύματα της επιδημίας και μαζί με το σαλόνι της Γενεύης (αρχές Μαρτίου) και την έκθεση του Πεκίνο (21-30/4) έρχεται να προστεθεί και εκείνη της Νέας Υόρκης.

Υπό κανονικές συνθήκες η αμερικανική έκθεση είχε προγραμματισθεί να διεξαχθεί στις 8-9 Απρίλιου αλλά τελικά οι διοργανωτές αποφάσισαν πως αυτή την περίοδο αφενός δεν θα υπήρχε κανένα όφελος και αφετέρου η αναβολή θα βοηθήσει στον περιορισμό της μεταδοτικότητας του κοροναϊού.

Έτσι, πάρθηκε η απόφαση η νέα ημερομηνία διεξαγωγής της έκθεσης να είναι από τις 28 Αυγούστου έως τις 6 Σεπτεμβρίου για το κοινό, ενώ στις 26-27 Αυγούστου θα προηγηθεί το καθιερωμένο διήμερο των press-days. Υπενθυμίζεται πως πριν από τέσσερις μέρες ο κυβερνήτης της Νέας Υόρκης ανακοίνωσε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης λόγω του διπλασιασμού των συμπτωμάτων Covid-19 μέσα σε ένα 24ώρο.