Αναγνωρίζετε αυτό το βελτιωμένο Toyota;


Ένα ούτως ή άλλως ιδιόρρυθμο SUV της Toyota μεταμορφώνεται σε μια ασφάλτινη πρόταση τραβώντας τα βλέμματα πάνω του.

  • ΠΗΓΗ: STREET63
  • 19/6/2020

H τάση που παρατηρείται τα τελευταία χρόνια είναι η δημιουργία όλο και περισσότερων crossovers τα οποία στις περισσότερες των περιπτώσεων παίρνουν τη θέση των συμβατικών τετράτροχων που απέτυχαν να προσαρμοστούν στα νέα δεδομένα.

H προσπάθεια, λοιπόν, της Atoy Customs να αντιστρέψει αυτήν την πορεία χαρίζοντας ασφάλτινες προδιαγραφές σε μια πρόταση που γεννήθηκε με σκοπό να διακριθεί στον κόσμο των SUV είναι φυσικό να τραβήξει την προσοχή μας.

Αντικείμενο… μελέτης αποτέλεσε το μάλλον άγνωστο στην ελληνική αγορά Toyota FJ Cruiser, το οποίο αντί για να ενισχύσει τις εκτός δρόμου δυνατότητές του ενέδωσε στη γοητεία της ασφάλτου πλησιάζοντας επικίνδυνα σε αυτήν.

Για την ακρίβεια η απόσταση από το έδαφος περιορίστηκε κατά 4 εκατοστά, την ίδια στιγμή που οι ανασχεδιασμένοι προφυλακτήρες και τα αναβαθμισμένα προστατευτικά των θόλων χαρίζουν στο ιαπωνικό SUV μια πολύ διαφορετική όψη.

Οι ακροβολισμένες στο πίσω τμήμα απολήξεις της εξάτμισης και οι νέες ζάντες αλουμινίου των 17 ιντσών συμπληρώνουν την εικόνα του αυτοκινήτου, για την κίνηση του οποίου φροντίζει ένας V6 ατμοσφαιρικός κινητήρας βενζίνης χωρητικότητας 4,0 λίτρων.

Με τη βοήθεια του νέου φίλτρου αέρα αποδίδει 238 ίππους και 343 Nm ροπής τα οποία και καταλήγουν μέσω ενός αυτόματου κιβωτίου στους τέσσερις τροχούς.

Παρεμβάσεις έχουν πραγματοποιηθεί και στο εσωτερικό του Toyota FJ Cruiser με σημαντικότερη από αυτές, την αναβάθμιση των καθισμάτων.