Ανάκληση 27.600 plug-in υβριδικών BMW


Σε μία σημαντική ανάκληση προχωρά η BMW, καθώς ανακάλυψε ότι ακαθαρσίες στο εσωτερικό των κελιών των συσσωρευτών της, υπό συνθήκες, μπορούν να προκαλέσουν ανάφλεξη του αυτοκινήτου!

  • Μιχάλης Κατωπόδης
  • 15/10/2020

Η ανάκληση αυτή αφορά 27.600 plug-in υβριδικά οχήματα, που κατασκευάστηκαν το διάστημα από 20 Ιανουαρίου έως και 18 Σεπτεμβρίου. Εδώ γνωρίζουμε ότι η BMW συνεργάζεται με δύο κατασκευαστές συσσωρευτών, την CATL και τη Samsung SDI. Στη σχετική ανακοίνωση, ωστόσο, δεν ανέφερε ποια παρτίδα ήταν αυτή με το πρόβλημα. Προφανώς, η εταιρία έχει ξεκινήσει ήδη την ενημέρωση των πελατών της, ώστε να προβούν στη σχετική αντικατάσταση.

Σύμφωνα με άλλες πληροφορίες, από αυτά τα αυτοκίνητα, μόλις το ένα τρίτο είχε παραδοθεί στους ιδιοκτήτες του, ενώ τα υπόλοιπα βρισκόταν σε διαδικασία παράδοσης, η οποία πάγωσε ώστε να γίνουν πρώτα οι απαραίτητες αλλαγές. Τα μοντέλα στα οποία αφορά η ανάκληση (μέρος αυτών, όχι το σύνολο της παραγωγής) είναι εκδόσεις των X1, X2, X3, X5, Σειρά 2 Active Tourer, Σειρά 3, Σειρά 5, Σειρά 7, καθώς επίσης η αμιγώς ηλεκτρική i8, (coupe και roadster), και το Mini Countryman.

Το πρόβλημα φαίνεται να εστιάζεται σε ορισμένα κελιά συσσωρευτών τα οποία δεν εξασφαλίζουν την απαιτούμενη καθαρότητα των χρησιμοποιούμενων υλικών. Ακαθαρσίες που υπάρχουν στο εσωτερικό τους μπορούν να προκαλέσουν ανάφλεξη, σε περίπτωση που ο συσσωρευτής είναι πλήρως φορτισμένος. Γι’ αυτό το λόγο και η BMW έχει ήδη ζητήσει από τους κατόχους των υπό απόσυρση αυτοκινήτων να μην χρησιμοποιούν τη φόρτιση στα αυτοκίνητά τους αλλά να κινούνται πρωτίστως με τον κινητήρα εσωτερικής καύσης.