Ανακοινώθηκε η ημερομηνία για το αμιγώς ηλεκτρικό Ford Puma


Η Ford προχώρησε στην πλήρη αποκάλυψη του "ηλεκτρικού" πλάνου της για την Ευρώπη που περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, δύο νέες crossover προτάσεις.

  • 14/3/2022

H Ford ανακοίνωσε το πλάνο πάνω στο οποίο θα πατήσει για το λανσάρισμα των νέων ηλεκτρικών προτάσεών της (επιβατικών και επαγγελματικών) μέσα από τις οποίες στοχεύει να πιάσει τις 600.000 πωλήσεις μέχρι και το 2026 στην αγορά της Ευρώπης.

Ξεκινώντας από το 2023 η εταιρεία θα βάλει μπροστά την παραγωγή ενός ηλεκτρικού medium-crossover στο εργοστάσιο της Κολωνίας το οποίο αναμένεται να έχει αυτονομία κοντά στα 500 km.

Στις ίδιες εγκαταστάσεις θα παράγεται και το επερχόμενο «Sport Crossover» με τις πληροφορίες να αναφέρουν ότι πρόκειται για ένα SUV Coupe με δύο ηλεκτροκινητήρες, τετρακίνηση και δύναμη κοντά στους 300 PS. Από τη στιγμή που και τα δύο μοντέλα θα κατασκευάζονται στην Κολωνία είναι αρκετά πιθανό θα υπάρχουν πολλές διασυνδέσεις μεταξύ τους.

Από εκεί και πέρα το ενδιαφέρον έπεσε στο πρώτο Ford Puma χωρίς κινητήρα εσωτερικής καύσης που θα κατασκευάζεται στην Craiova της Ρουμανίας. Η έλευσή του αναμένεται το 2024 και θα πάρει τη θέση του υβριδικού μοντέλου που είναι διαθέσιμο σήμερα στην Ευρώπη. Η εταιρεία δεν προχώρησε σε περισσότερες λεπτομέρειες ενώ ξεκαθάρισε πως το επερχόμενο ηλεκτρικό μοντέλο δεν θα χρησιμοποιήσει την πλατφόρμα MEB της Volkswagen που συναντάμε στη σειρά ID.  

Αξίζει να σημειωθεί πως στην ανακοίνωση αναφέρεται επίσης πως το εργοστάσιο της Ρουμανίας περνάει στον έλεγχο της Ford Otosan που αποτελεί του τουρκικό παρακλάδι του «μπλε οβάλ» και έχει προκύψει από τη συνεργασία της Ford και του τουρκικού ομίλου επιχειρήσεων Koc Holding.

Επιπρόσθετα έγινε γνωστό ότι μια νέα μονάδα κατασκευής μπαταριών στην Τουρκία θα κάνει εγκαίνια μέχρι το 2024 και θα απορροφήσει ένα μέρος των 2 δις δολαρίων που επενδύει η εταιρεία στον τομέα της ηλεκτροκίνησης.

Τέλος, αναφορικά με τα επαγγελματικά μοντέλα η Ford ανακοίνωσε την έλευση των Transit Courier, Tourneo Courier, Transit Custom, Tourneo Custom και E-Transit μέχρι και το 2024.