Ανανεωμένο Smart fortwo από 9.700 ευρώ


Εφοδιασμένο με νέους κινητήρες, νέο σύστημα μετάδοσης, αυξημένη ιπποδύναμη και ανανεωμένη πιο δυναμική εμφάνιση, το νέο smart fortwo έδωσε πρόσφατα τα διαπιστευτήριά του στα διεθνή MMΕ
  • 22/1/2007

Του Γιώργου Ανδρή
andris@pegasus.gr

Πιο «smart» από ποτέ, διατηρώντας τα ίδια αυτά χαρακτηριστικά που το έκαναν διάσημο από την αρχή της καριέρας του, εφοδιασμένο, όμως, με νέους κινητήρες, νέο σύστημα μετάδοσης, αυξημένη ιπποδύναμη και ανανεωμένη πιο δυναμική εμφάνιση, το νέο smart fortwo έδωσε πρόσφατα τα διαπιστευτήριά του στα διεθνή MMΕ.

Mεγαλύτερο κατά 19,5 εκ. προκειμένου να ενισχυθεί στους τομείς της ασφάλειας, της οδηγικής συμπεριφοράς και του διαθέσιμου χώρου αποσκευών (220 λίτρα -αυξημένος κατά 70 λίτρα). Πιο δυνατό, αφού εφοδιάζεται πλέον με ένα νέο τρικύλινδρο κινητήρα 1.000 κ.εκ. που αποδίδει 61 ή 71 ίππους στην ατμοσφαιρική και 84 ίππους στην υπερτροφοδοτούμενη έκδοσή του, ενώ η τελική του ταχύτητα φτάνει πλέον στα 145 χλμ./ώρα (ηλεκτρονικός περιορισμός), δηλαδή αυξημένη κατά 10 χλμ./ώρα σε σχέση με το προηγούμενο μοντέλο.

Πιο οικονομικό, καθώς, παρά τη μεγαλύτερη χωρητικότητα του κινητήρα, η κατανάλωση παραμένει στα ίδια χαμηλά επίπεδα (λιγότερο από 5 λίτρα/100 χλμ.). Πιο άνετο και ευκίνητο, χάρη στο νέο ημιαυτόματο σειριακό 5τάχυτο κιβώτιο και πιο όμορφο από ποτέ, το νέο smart fortwo αναμένεται να κάνει την εμφάνισή του στους ελληνικούς δρόμους τον ερχόμενο Aπρίλιο ως coupe ή cabrio, με τις γνωστές εκδόσεις εξοπλισμού pure, pulse & passion, και τιμή εκκίνησης τα 9.700 ευρώ.