Ανανέωση για τη Jaguar XE ενόψει και τις νέας Σειράς 3


Η νέα γενιά της 3άρας αναγκάζει τη Jaguar να επισπεύσει το facelift του δικού της μεσαίου μοντέλου, της XE.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ
  • 27/9/2018

Τη μεσαία Jaguar, την XE, μπορεί να μην το έχουν πάρει τα χρόνια όμως η παρουσία της νέας γενιάς ενός εκ των βαριών ονομάτων της κατηγορίας, συγκεκριμένα της Σειράς 3 της BMW, οδηγεί τη Βρετανική εταιρεία στην ανανέωσή της. Προκειμένου να μη χάσει έδαφος σε σχέση με τη μέχρι τώρα παρουσία της. Η ανανεωμένη XE αναμένεται να παρουσιαστεί επίσημα στις αρχές του ερχόμενου Μαρτίου στην έκθεση της Γενεύης και πέρα από τις αλλαγές στην εμφάνισή της θα υπάρχουν και κάποιες τροποποιήσεις στα μηχανικά της μέρη.

Φυσικά η εικόνα της δεν πρόκειται να αλλάξει ριζικά. Απλά θα εκσυγχρονιστεί με νέα φώτα μπροστά πίσω καθώς και με καινούργιας σχεδίασης προφυλακτήρες. Εκσυγχρονισμένος θα είναι και ο ηλεκτρονικός εξοπλισμός της, τόσο σε ότι αφορά το infotainment όσο και τα συστήματα υποβοήθησης του οδηγού της, ενώ η XE θα είναι μια από τις πρώτες Jaguar που θα κινηθεί προς τον εξηλεκτρισμό.

Αυτό αναμένεται να γίνει με την προσθήκη στους κινητήρες της γενιάς Ingenium ήπιου υβριδικού με ηλεκτρικό κύκλωμα 48V, που θα βοηθήσει στη μείωση της μέσης κατανάλωσης και των εκπομπών CO2 του. Πάντως οι V6 έχουν καταργηθεί εδώ και λίγο καιρό από την ευρωπαϊκή γκάμα της XE, οπότε δεν θα υπάρχουν ούτε στην ανανεωμένη της εκδοχή.