Ανανέωση για τη Skoda Fabia


Η Fabia περνά στο δεύτερο στάδιο του κύκλου ζωής της με ανανεωμένη εμφάνιση και πληρέστερο εξοπλισμό.

  • 10/8/2018

Μετά από τέσσερα ολόκληρα χρόνια η Skoda ανανεώνει το μικρότερο μοντέλο της, την επιτυχημένη Fabia, προκειμένου να μείνει στην πρώτη γραμμή της ιδιαίτερα ανταγωνιστικής κατηγορίας στην οποία ανήκει.

Οι διαφοροποιήσεις μπορεί να μην είναι ιδιαίτερα μεγάλες αλλά και διακριτές είναι και κατορθώνουν να προσδώσουν μια πιο δυναμική εικόνα στο super mini της Τσέχικης εταιρείας του ομίλου Volkswagen. Έτσι η μάσκα του είναι πλέον πιο χαρακτηριστική, ενώ το ίδιο ισχύει και για το πίσω μέρος του, ενώ ενδιαφέρουσα είναι και η διχρωμία του αμαξώματος. Έτσι η εμπρός κολώνες, η οροφή, οι εξωτερικοί καθρέφτες και οι ζάντες -που μπορούν να φτάσουν μέχρι και τις 18 in- μπορούν να είναι σε άσπρο, μαύρο ή ασημί. Στο βασικό εξοπλισμό περιλαμβάνονται πλέον και τα LED φώτα ημέρας, ενώ προαιρετικοί είναι οι LED προβολείς και τα αντίστοιχα πίσω φώτα.

Στο εσωτερικό πέρα από την κλασική σε τέτοιες περιπτώσεις χρήσης καλύτερων υλικών έχει αλλάξει ο πίνακας οργάνων, που πλέον έχει δύο ιδιαίτερα ευανάγνωστα στρογγυλά όργανα. Και πάλι ως είθισται έχει αναβαθμιστεί τόσο το σύστημα infotainment όσο και τα συστήματα υποβοήθησης του οδηγού.

Οι κινητήρες είναι όλοι βενζίνης, με τρεις κυλίνδρους και 1.000 cc, ατμοσφαιρικοί και TSI (turbo). Οι ατμοσφαιρικοί αποδίδουν 60 και 75 PS, με το πιο αδύναμο σύνολο να μην έρχεται πιθανότατα στη χώρα μας και οι TSΙ, που διαθέτουν και φίλτρο σωματιδίων 95 και 110 PS.