Ανανέωση για το Dacia Duster (video)


Ένα από τα δημοφιλέστερα μοντέλα της Dacia, το Duster ανανεώθηκε ελαφρώς με τις κατάλληλες εμφανισιακές αλλαγές για να συνεχίσει την εξαιρετική εμπορική πορεία του.

  • 22/6/2021

Στο πλαίσιο ενός διακριτικού facelift το Duster ανανεώθηκε ελαφρώς, κυρίως σχεδιαστικά με μικρές πινελιές και χαρακτηριστικά που το φέρνουν πιο κοντά στο νέο Sandero.

Οι σημαντικότερες αλλαγές εντοπίζονται στους ανασχεδιασμένους προφυλακτήρες και στα φωτιστικά σώματα, τα οποία και έχουν το χαρακτηριστικό σχήμα Y που είδαμε πρώτη φορά στο Sandero. Η εμπρός μάσκα έχει αποκτήσει περισσότερο χρώμιο, ενώ προσφέρονται πλέον νέας σχεδίασης ζάντες αλουμινίου 15 ή 16 ιντσών.

O αέρας της ανανέωσης πέρασε και στο εσωτερικό με την Dacia να κάνει λόγο για καλύτερης ποιότητας πλαστικά και επανασχεδιασμένη κεντρική κονσόλα. Εκεί υπάρχει και η νέα οθόνη αφής με διάσταση έως 8,0 ιντσών που ενσωματώνει όλες τις δυνατότητες συνδεσιμότητας και με περισσότερες θύρες USB (δύο για τους πίσω επιβάτες).

Η γκάμα των διαθέσιμων κινητήρων περιλαμβάνει τους γνωστούς κινητήρες που πλέον πληρούν την πιο πρόσφατη προδιαγραφή εκπομπών ρύπων Euro 6D. Στα σύνολα βενζίνης βρίσκουμε τον 1.0άρη TCe των 90 ίππων με 6τάχυτο μηχανικό κιβώτιο και ακολουθεί ο 1.3 TCe με 130 ή 150 ίππους επίσης με 6τάχυτο μηχανικό κιβώτιο, με την τελευταία έκδοση των 150 ίππων να προσφέρεται και με τετρακίνηση. Επιπλέον, στην ίδια έκδοση υπάρχει και η επιλογή αυτόματου κιβωτίου EDC με 6 σχέσεις, με κίνηση στους εμπρός τροχούς όμως. Η μοναδική ντίζελ επιλογή είναι ο 1.5 dCi των 115 ίππων (2WD ή 4WD) επίσης με χειροκίνητο κιβώτιο 6 σχέσεων.

Παράλληλα, διαθέσιμη είναι και η έκδοση LPG με τον 1.0 ECO-G των 100 ίππων (2WD) και μηχανικό 6τάχυτο κιβώτιο. Μάλιστα, η συγκεκριμένη έκδοση LPG προσφέρεται με μεγαλύτερο ρεζερβουάρ υγραερίου (50 λίτρων μαζί με το αντίστοιχο 50 λίτρων της βενζίνης) φτάνοντας συνολικά τα 1.235 χιλιόμετρα αυτονομίας.

To ανανεωμένο Dacia Duster αναμένεται να ξεκινήσει την εμπορική του διάθεση στη χώρα μας τον ερχόμενο Σεπτέμβριο.