Ανανέωση για το Ford Mondeo Hybrid με Wagon έκδοση


H Ford ανακοίνωσε την διεύρυνση της γκάμας του Mondeo Hybrid από το νέο έτος εντάσσοντας και την οικογενειακή Wagon έκδοση.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ
  • 2/10/2018

Τέλος στις φήμες βάζει η Ford και για όσα είχαν γραφτεί περί τερματισμού της παραγωγής του Mondeo. Εξελιγμένο ειδικά για την Ευρώπη το υβριδικό station μοντέλο εφοδιάζεται με την αναβαθμισμένη εκδοχή του συστήματος που συναντάμε στα Mondeo Hybrid και Mondeo Vignale. Προς το παρόν η Ford επιβεβαίωσε την είδηση αυτή αλλά θα πρέπει να πούμε πως οι φωτογραφίες (εδώ βλέπετε το τωρινό μοντέλο) και τα τεχνικά χαρακτηριστικά αναμένεται να ανακοινωθούν σε μερικούς μήνες.

Πάντως οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν πως το υβριδικό σύστημα θα βασίζεται σε έναν δίλιτρο βενζινοκινητήρα που λειτουργεί σε κύκλο Atkinson και που συνεργάζεται με έναν ηλεκτροκινητήρα με λειτουργία ανάκτησης ενέργειας.

Το τωρινό Mondeo χρησιμοποιεί μία μπαταρία μόλις 1,4 kWh αλλά τα νέα υβριδικά αναμένεται να έχουν μια μεγαλύτερη 9,0 kWh, αυτή που έχει και το Fusion Hybrid με δυνατότητα καθαρής ηλεκτροκίνησης για περίπου 40 km. Προσεχώς θα γνωρίζουμε περισσότερα για μία πολύ ενδιαφέρουσα πρόταση και για όποιον ενδιαφέρεται για μεγάλους χώρους και χαμηλό κόστος χρήσης.