Ανανέωση και υβριδική τεχνολογία για το Kia Rio


Με αλλαγές στην εμφάνιση και με την προσθήκη νέων ηλεκτρονικών και ενός mild hybrid συστήματος 48V, η Kia προχωρά στην ανανέωση του δημοφιλούς μικρομεσαίου της, Rio.

  • 26/5/2020

Η τέταρτη γενιά του Rio βρίσκεται στην παραγωγή από το 2017, οπότε εύλογα έφτασε η ώρα για μία αναζωογονητική αλλαγή. Ξεκινώντας από το εξωτερικό, οι σχεδιαστές της εταιρίας φρόντισαν ώστε να δώσουν έναν ελαφρά πιο δυναμικό χαρακτήρα, επεμβαίνοντας στιλιστικά στη γρίλια του μπροστινού μέρους, στους προφυλακτήρες και στα φωτιστικά σώματα. Πέραν αυτών, πρόσθεσαν νέους τροχούς ελαφρού κράματος 16 ιντσών, καθώς και δύο επιπλέον επιλογές στο χρωματολόγιο, Perennial Gray και Sporty Blue.

Στο εσωτερικό οι αλλαγές εντοπίζονται πρωτίστως στην τοποθέτηση μίας νέας, μεγάλης οθόνης αφής, 8 ιντσών, για το σύστημα infotainment. Μία ακόμα οθόνη, 4,2 ιντσών, υψηλότερης ανάλυσης, εντοπίζεται και στον πίνακα οργάνων. Περισσότερες επιλογές υπάρχουν στην επιλογή της ταπετσαρίας, τόσο στα χρησιμοποιούμενα υφάσματα, όσο και σε μία νέα carbon επένδυση στο ταμπλό. Όσο για την ηλεκτρονική ολοκλήρωση του αυτοκινήτου, θα περιλαμβάνει τα Blind Collision Warning, Forward Collision-Avoidance Assist και Lane Keeping Assist.

Το ανανεωμένο Kia Rio θα είναι το πρώτο μοντέλο της φίρμας που θα φέρει σύστημα mild Hybrid 48 Volt, ενσωματωμένο σε βενζινοκινητήρα. Μιλάμε για το τρικύλινδρο σύνολο 1,0 λίτρου, T-GDi, απόδοσης 100 και 120 ίππων. Η ισχύς του, στην προκειμένη περίπτωση θα παραμείνει ίδια. Με την προσθήκη όμως του EcoDynamics θα κερδίσει 16% περισσότερη ροπή (200Nm) και ταυτόχρονα θα εξασφαλίζει μειωμένη κατανάλωση μεταξύ 8,1 και 10,7%, στον κύκλο NEDC. Και στις δύο εκδόσεις του κινητήρα, το ανανεωμένο Rio θα συνοδεύεται επίσης από ένα σύστημα αλλαγής προφίλ οδήγησης, με τις κλασικές τρεις επιλογές, Normal, Eco και Sport.