Ανανεώθηκε η γκάμα του Jeep Wrangler 4xe στην Ελλάδα – Δείτε τις τιμές των εκδόσεων


H νέα γκάμα του Plug-in Hybrid Wrangler 4xe συνδυάζει τις off-road δυνατότητες του μοντέλου και την οικονομία καυσίμου που εξασφαλίζει η αμιγώς ηλεκτρική κίνηση για έως και 50 km.

  • 3/6/2022

Λίγες ώρες μετά την τοποθέτηση του CEO της Jeep, Christian Meunier, ότι από την επόμενη χρονιά η γκάμα της φίρμας θα αποτελείται μόνο από εξηλεκτρισμένα μοντέλα, ανακοινώθηκε στην Ελλάδα το φρεσκάρισμα της σειράς του Wrangler 4xe το οποίο πλέον θα είναι διαθέσιμο σε δύο plug-in hybrid εκδόσεις

Η πρώτη είναι η Sahara η οποία εκτός από την off-road οδήγηση έχει στηθεί με τέτοιο τρόπο ώστε να καλύπτει τις ανάγκες της καθημερινής μετακίνησης και η άλλη είναι η Rubicon που προσανατολίζεται στις πιο απαιτητικές εκτός δρόμου διαδρομές.

Αμφότερες είναι άμεσα διαθέσιμες προς παραγγελία με αναβαθμισμένο μάλιστα εξοπλισμό όπου στην περίπτωση του Rubicon μεταξύ άλλων διαθέτει εμπρός off-road κάμερα, παμπρίζ από ανθεκτικό κρύσταλλο Gorilla, σύστημα τετρακίνησης 4:1 Rock-Trac HD Full Time, άξονες Dana M210 εμπρός/M220 πίσω και ενισχυμένες ζάντες ελαφρού κράματος 17 ιντσών με off-road ελαστικά.

Το κοινό σημείο και των δύο εκδόσεων είναι φυσικά το plug-in hybrid σύστημα 4xe μέσω του οποίου δύο ηλεκτροκινητήρες τροφοδοτούνται από μία μπαταρία 400 Volt και επιτρέπου στο όχημα να κινηθεί αμιγώς ηλεκτρικά για απόσταση 50 km.

Αυτοί με τη σειρά τους βρίσκονται σε αγαστή συνεργασία με τον τετρακύλινδρο turbo βενζινοκινητήρα των 2.0 λίτρων που αποδίδει 380 PS και 637 Nm ροπής, ενώ στο κιβώτιο ταχυτήτων συναντάμε ένα αυτόματο 8άρι TorqueFlite.

Την ίδια στιγμή, η αρχιτεκτονική του συστήματος επιτρέπει την εφαρμογή των πλέον ικανών επιλογών 4x4, των Selec-Trac (Sahara 4xe) και Rock-Trac (Rubicon 4xe) που προσφέρουν επιλογή κίνησης στους 2 πίσω τροχούς, αυτόματη επιλογή 4x4 και βέβαια μόνιμη επιλογή 4x4 με κοντές σχέσεις.

Οι τιμή της έκδοσης Sahara ξεκινάει από τις 84.900€ και της Rubicon από τις 87.300€ ενώ τα δύο μοντέλα απαλλάσσονται από την καταβολή Τελών Κυκλοφορίας, μπορούν να κινηθούν ελεύθερα στον Δακτύλιο και καλύπτονται με εργοστασιακή εγγύηση 160.000 km και αντίστοιχης διάρκειας υπηρεσία οδικής βοήθειας.