Ανάρπαστο το Toyota Corolla Cross


Με εντυπωσιακό τρόπο έχει ξεκινήσει την πορεία του στις ασιατικές αγορές το νέο Toyota Corolla Cross συντρίβοντας κάθε πρόταση του ανταγωνισμού.

  • 2/1/2021

Το γεγονός ότι το Toyota Corolla Cross κατάφερε με το… καλημέρα να κερδίσει την εμπιστοσύνη και την προτίμηση του κοινού στις αγορές στις οποίες διατίθεται ίσως να μην αποτελεί είδηση, ωστόσο, ακόμα και οι πιο αισιόδοξοι θα δυσκολεύονταν να φανταστούν την επιτυχία που θα γνωρίσει το ιαπωνικό crossover.

Ενδεικτική της απόλυτης κυριαρχίας του αυτοκινήτου είναι η πορεία του στην αγορά της Ταϊλάνδης, όπου η διάθεσή του ξεκίνησε μέσα στον Ιούλιο.

Μέσα σε λιγότερους από πέντε μήνες (Iούλιο-Νοέμβριο), λοιπόν, το Toyota Corolla Cross όχι μόνο κατάφερε να προσπεράσει τους βασικούς ανταγωνιστές του, αλλά και να φλερτάρει με την κορυφή της κατηγορίας του, πλησιάζοντας σε απόσταση αναπνοής από το κινεζικής καταγωγής MG ZS.

Ειδικότερα, το Toyota Corolla Cross διέθεσε στο διάστημα των πέντε μηνών 9.925 μονάδες, τερματίζοντας στη δεύτερη θέση και με απόσταση μόλις 149 μονάδων από την πρώτη. Την τρίτη θέση της κατηγορίας κατέλαβε το Honda HR-V, το οποίο μέχρι και τον Νοέμβριο του 2020 δεν κατάφερε να ξεπεράσει τις 7.127 πωλήσεις.

Ακόμα πιο πίσω βρίσκεται το Mazda CX-30 με 4.789 μονάδες, ενώ μόλις πέμπτο τερμάτισε το Toyota C-HR. Απογοητευτική ήταν η επίδοση του Subaru XV, με συνολικά 363 πωλήσεις σε 11 μήνες.

Το Toyota Corolla Cross αναμένεται στην γηραιά ήπειρο μέσα στο 2021, ωστόσο, η αυξημένη ζήτηση που παρουσιάζει το ιαπωνικό μοντέλο σε συνδυασμό με την αβεβαιότητα που προκαλεί η πανδημία του Κορωνοϊού, είναι πολύ πιθανόν να αλλάξει το χρονοδιάγραμμα του λανσαρίσματος του αυτοκινήτου στην Ευρώπη.

Διαβάστε ακόμα: 

MEGA TEST: H νέα Toyota Corolla απέναντι σε πέντε μικρομεσαία 

Πωλείται ελληνική Toyota Corolla του 1974 με τις ζελατίνες