Αναστέλονται οι πωλήσεις των Porsche Cayman, Boxster και 718 Spyder


Μια αστοχία υλικού στον κινητήρα των Porsche Cayman, Boxster και 718 Spyder οδήγησε τη γερμανική φίρμα στην απόφαση να αναστείλει τις πωλήσεις τους.

  • 9/4/2021

Μια ανάκληση 190 οχημάτων της Porsche οδηγεί στην αναστολή των πωλήσεων τριών διαφορετικών μοντέλων στην αγορά των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής.

Πρόκειται για τις Porsche Cayman, Boxster και 718 Spyder, στις οποίες παρουσιάστηκε ρογμές στις μπιέλες του κινητήρα, με ό,τι μπορεί να σημαίνει αυτό για τη ορθή λειτουργία του και την μακροζωία του.

Από τα 190 μοντέλα που επηρεάστηκαν από την παραπάνω βλάβη -ανάμεσα τους η Cayman GT4 του 2021, η 718 Spyder, η Cayman GTS 4.0 και η Boxster GTS 4.0- 20 έχουν ήδη παραδοθεί στους αγοραστές τους.

Αυτά τα 20 αυτοκίνητα θα δεχτούν αλλαγή στον κινητήρα τους ώστε να αποφευχθεί η παραπάνω βλάβη. Τα υπόλοιπα 170 θα αξιολογηθούν από ειδικούς για να καθορίσουν αν θα χρειαστεί αυτή η αλλαγή.

Η Porsche ανέφερε πως δεν γνωρίζει τι προβλήματα μπορεί να προκαλέσει το ράγισμα της συνδετικής ράβδου και όσοι έχουν ήδη παραλάβει τα αυτοκίνητα έχουν ειδοποιηθεί για την ανάκλησή τους.

Όταν ρωτήθηκε ένας εκπρόσωπος της Porsche για το πόσο θα καθυστερήσουν οι παραδόσεις των νέων αυτοκινήτων εκείνος αρνήθηκε να απαντήσει.

Σε ένα forum της Porsche, όμως, ένας αγοραστής μίας 718 Cayman GT4 ανέβασε μια επιστολή από έναν μεταπωλητή το οποίο ανέφερε πως οι παραδόσεις θα καθυστερήσουν από 3 με 6 μήνες ώστε να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα.

Για την ώρα δεν έχει ξεκαθαριστεί αν το μηχανικό πρόβλημα αφορά και μοντέλα της ευρωπαϊκής αγοράς, ωστόσο, κρίνοντας από το γεγονός ότι η γραμμή παραγωγής είναι κοινή, τότε η πιθανότητα να έχουμε μια ανάλογη εξέλιξη στη γηραιά ήπειρο είναι κάτι παραπάνω από ισχυρή.