Αναθερμαίνονται οι σχέσεις Tesla-Mercedes-Benz


Το ενδεχόμενο συνεργασίας εξετάζουν Mercedes-Benz και Tesla με σκοπό την από κοινού εξέλιξη ηλεκτροκίνητων van.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΔΑΝΑΛΗΣ, ΦΩΤ.: ΑΡΧΕΙΟ
  • 10/2/2019

Μπορεί η Tesla να θεωρείται η μεγαλύτερη απειλή για τις παραδοσιακές δυνάμεις της παγκόσμιας αυτοκινητοβιομηχανίας, αυτό δεν σημαίνει ωστόσο ότι θα πρέπει να αποκλείσει κανείς το ενδεχόμενο συνεργασίας της καλιφορνέζικης φίρμας με έναν από τους μεγαλύτερους κατασκευαστές οχημάτων της γηραιάς ηπείρου.

Ο λόγος για την Mercedes-Benz, ο επικεφαλής της οποίας, Dr Dieter Zetsche, επιβεβαίωσε την αναθέρμανση της σχέσης Daimler - Tesla.

Σύμφωνα με τις πρώτες επιβεβαιωμένες πληροφορίες, οι συζητήσεις ανάμεσα στις δύο πλευρές αφορούν στο ενδεχόμενο συνεργασίας για την από κοινού εξέλιξη ηλεκτροκίνητων van.

To νέο Sprinter φαντάζει ως το ιδανικό πεδίο ανάπτυξης της συνεργασίας μεταξύ Mercedes-Benz και Tesla, μιας και η γερμανική φίρμα έχει ήδη κάνει γνωστή την πρόθεσή της να δημιουργήσει την αμιγώς ηλεκτρικίνητη εκδοχή του δημοφιλούς van, έστω κι αν η τεχνολογία που διαθέτει αυτή τη στιγμή στο οπλοστάσιό της δεν της επιτρέπει να ελπίζει σε εντυπωσιακά νούμερα αυτονομίας.

Έτσι, λοιπόν, η συμβολή της Tesla θα μπορούσε να αποδειχθεί καθοριστική για την επιτυχία του εγχειρήματος, μιας και η αμερικανική φίρμα φημίζεται για την εκτεταμένη αυτονομία των ηλεκτροκίνητων προτάσεών της.

Αξίζει να σημειωθεί ότι Daimler και Tesla έχουν συνεργαστεί και στο παρελθόν, με τους Γερμανούς να στηρίζουν αρχικά το όραμα του Elon Mask και στη συνέχεια να πωλούν το μερίδιο τους στην αμερικανική φίρμα, βάζοντας στα ταμία τους 780 εκατομμύρια δολάρια.