Ανέβηκε στο Netflix το ντοκιμαντέρ για τον καταζητούμενο Carlos Ghosn – Δείτε το trailer


O πρώην επικεφαλής της συμμαχίας Renault-Nissan-Mitsubishi που καταζητείται διεθνώς για οικονομικές απάτες, έχει πλέον το δικό του ντοκιμαντέρ το οποίο μπορείτε να δείτε μέσα από την πλατφόρμα του Netflix. 

  • ΦΩΤΟ: NETFLIX, ΑΡΧΕΙΟ
  • 1/11/2022

Διαθέσιμο στην πλατφόρμα του Netflix είναι το ντοκιμαντέρ που ξετυλίγει το κουβάρι της ιστορίας του πρώην επικεφαλής της συμμαχίας Renault-Nissan-Mitsubishi, Carlos Ghosn. Τη σκηνοθεσία του «Φυγάς: Η Περίεργη Υπόθεση του Κάρλος Γκον», όπως είναι ο ελληνικός τίτλος, έχει επιμεληθεί η Lucy Blakstad που έχει κερδίσει δύο βραβεία Emmy και ένα BAFTA.

Η τελευταία της δημιουργία βάζει στο επίκεντρο το στέλεχος που μετά από μία λαμπρή πορεία στη Michelin Βορείου Αμερικής ανέλαβε να καθοδηγήσει τη Renault και μάλιστα κατάφερε με τους χειρισμούς του να επαναφέρει την εταιρεία στην κερδοφορία.

Το παρατσούκλι του ήταν «Cost Killer» και είχε προκύψει από τις δραστικές μειώσεις κόστους που εφάρμοσε και στη Nissan, στο πλαίσιο της συμμαχίας που είχαν συνάψει οι εταιρείες. Στην πορεία όμως άρχισαν να εμφανίζονται σαν... μανιτάρια οι κατηγορίες που μιλούσαν για κακοδιαχείριση των κεφαλαίων της Nissan αλλά και πολλές ακόμα οικονομικές «ατασθαλίες» που είχαν ως στόχο να φουσκώσουν την τσέπη του.

Είναι ενδεικτικό ότι τα πρώτα δημοσιεύματα που εμφανίστηκαν ανέφεραν ότι μέσα στην πενταετία 2011-2016 ο Ghosn είχε αποκομίσει σχεδόν 38.000.000 ευρώ! Τον Νοέμβριο του 2018 ο γεννημένος στον Λίβανο και κάτοχος βραζιλιάνικου, γαλλικού και λιβανέζικου διαβατηρίου, συνελήφθη στο αεροδρόμιο του Τόκιο και υποχρεώθηκε σε κατ'οίκον περιορισμό μέχρι να «στηθεί» το κατηγορητήριο από τις δικαστικές αρχές της χώρας. Όμως μέχρι να συμβεί αυτό ο Ghosn κατάφερε να δραπετεύσει στον Λίβανο.

Στο ντοκιμαντέρ μιλούν πολλοί από τους πρώην συνεργάτες του καθώς και άνθρωποι που χωρίς να του έχουν μιλήσει ποτέ, αποκαλύπτουν ενδιαφέρουσες ιστορίες. Σύμφωνα με τους συντελεστές του ντοκιμαντέρ ο Ghosn κλήθηκε για να συμμετέχει στα γυρίσματα και να μιλήσει ο ίδιος για την ιστορία του αλλά αρνήθηκε. Κάτι το οποίο είναι απολύτως λογικό αφού ακόμα και σήμερα καταζητείται διεθνώς.

Δείτε το trailer του documentary του Netflix για τον Carlos Ghosn…