Ανοίγει ο δρόμος για ηλεκτρικά ταξί στην Αθήνα


Με τροπολογία που κατατέθηκε στην Βουλή θα επιτρέπονται από εδώ και στο εξής τα ηλεκτρικά ταξί να κυκλοφορούν στην Αθήνα
 

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΡΙΤΑΡΗΣ, ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟ
  • 4/10/2018

Η ηλεκτρική εποχη των ταξί της Αθήνας ξεκινά. Με τροπολογία που κατέθεσε ο υπουργός Μεταφορών κ. Χ. Σπίρτζης, ανοίγει ο δρόμος για την εισαγωγή αμιγώς ηλεκτρικών αυτοκινήτων ώστε να κυκλοφορήσουν ως Ε.Δ.X. στην περιοχή της πρωτεύουσας.

Η τροπολογία μάλιστα εξειδικεύει και τις προδιαγραφές των συγκεκριμένων οχημάτων. Έτσι θα πρέπει να έχουν ηλεκτροκινητήρα με ισχύ τουλάχιστον 50 ΚW και μπαταρία της οποίας η χωρητικότητα θα είναι τουλάχιστον στις 30 kWh. Σύμφωνα με το κείμενο της τροπολογίας, δεν υπάρχει περιορισμός στον τύπο του αμαξώματος.

Η τροπολογία αυτή κάνει το πρώτο βήμα προς την σωστή κατεύθυνση. Όμως είναι προφανές ότι χρειάζεται να γίνουν πολλά ακόμα ώστε τα αμιγώς ηλεκτρικά αυτοκίνητα να αποκτήσουν το εμπορικό ενδιαφέρον που θα είναι αποδεκτό από τον μέσο επαγγελματία οδηγό. Θα πρέπει να γίνουν άμεσα κινήσεις σε ότι αφορά τις υποδομές φόρτισης αλλά και στην παροχή οικονομικών κινήτρων έτσι ώστε να μπορέσουμε να δούμε και στην Αθήνα τα πρώτα ηλεκτρικά ταξί.