Απαγόρευση κυκλοφορίας πολιτών και οχημάτων στο δάσος Σέιχ Σου της Θεσσαλονίκης


Η ΜΕΓΑΛΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΟΔΗΓΗΣΕ ΤΟΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟ ΤΖΙΤΖΙΚΩΣΤΑ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΝΑ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΕΙ ΤΗΝ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑ ΣΤΟ ΔΑΣΟΣ ΤΟΥ ΣΕΙΧ ΣΟΥ

  • 22/3/2020

Σε σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας αποφάσισε την άμεση εφαρμογή του μέτρου απαγόρευσης κυκλοφορίας πολιτών και οχημάτων εντός του Σέιχ Σου, λόγω της μεγάλης συγκέντρωσης πολιτών που παρατηρήθηκε σήμερα από το πρωί.

Κορωνοϊός-Απαγόρευση κυκλοφορίας: Πότε θα γίνει και τι σημαίνει

«Παρά τα περιοριστικά μέτρα που ισχύουν, παρά τις οδηγίες που έχουμε δώσει για αποφυγή των περιττών μετακινήσεων ορισμένοι επιμένουν εν μέσω έξαρσης της πανδημίας του κορονοϊού να συμπεριφέρονται αντικοινωνικά. Είναι χρέος μας να προστατεύσουμε τη δημόσια υγεία και να αποτρέψουμε με κάθε μέσο την εξάπλωση του κορονοϊού. Σήμερα Κυριακή καταγράφεται μαζική συγκέντρωση πολιτών στο περιαστικό δάσος της Θεσσαλονίκης, αυξάνοντας τον κίνδυνο μετάδοσης του ιού. Αποφάσισα να απαγορεύσω την κυκλοφορία στο Σέιχ Σου για όσο διάστημα χρειαστεί, προκειμένου να μην επιτρέψουμε τη διάδοση του κορονοϊού. Το περιαστικό δάσος της Θεσσαλονίκης θα παραμείνει κλειστό μέχρι νεωτέρας και θα αστυνομεύεται διαρκώς για όσο διάστημα χρειαστεί. Απευθύνω εκ νέου έκκληση προς όλους για παραμονή στο σπίτι. Τα δύσκολα είναι ακόμα μπροστά μας. Μένουμε σπίτι», επισήμανε ο κ. Τζιτζικώστας.

Η απόφαση θα εφαρμοστεί άμεσα με την συνδρομή της Ελληνικής Αστυνομίας απομακρύνοντας όσους βρίσκονται από το πρωί στο Σέιχ Σου. Στο διάστημα που θα παραμείνει κλειστό θα μπορούν να μπαίνουν μόνο κρατικά οχήματα.

Την ίδια ώρα το drone της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας εξακολουθεί  να πετά στην παραλιακή ζώνη της Θεσσαλονίκης, κάνοντας εκκλήσεις στους πολίτες να μείνουν σπίτια τους και να αποφεύγουν τις ανευ λόγου μετακινήσεις και συναθροίσεις. 

Το drone πετάει καθημερινά από την Παρασκευή, χτες Σάββατο και σήμερα από το πρωί μέχρι τις 14.00, και το απόγευμα ξεκινούν από σήμερα οι πτήσεις στις 17.30, με σημείο έναρξης το Λευκό Πύργο.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαβάστε ακόμη

Κορωνοίός: Γεωπολιτικές ανακατατάξεις και θεωρίες συνωμοσίας

Κορωνοϊός: Αυτά είναι τα σημεία του αυτοκινήτου που πρέπει να απολυμάνετε

Κορωνοϊός και Αυτοκίνητο: 5 συν 1 συμβουλές για να αποφύγουμε τον κίνδυνο