Απαγόρευση κυκλοφορίας: Τι έδειξαν οι πρώτοι έλεγχοι – Σε τι ποσό ανήλθαν τα πρόστιμα


Τα μέτρα απαγόρευσης της κυκλοφορίας συνεχίζονται, με τους ελέγχους για τον εντοπισμό των παραβατών να εντείνονται από τις αρχές, προκειμένου να καμφθεί η διάδοση της πανδημίας του Covid-19.

  • 26/3/2020

Η πολιτεία μας προτρέπει να #ΜενουμεΣπιτι, ωστόσο αρκετοί είναι εκείνοι που αψηφούν τις απαγορεύσεις διάδοσης της πανδημίας του κορωνοϊού.

Τα στοιχεία των ελέγχων των αρχών για τις τρείς πρώτες μέρες της ισχύος των μέτρων έδειξαν πώς, δεν τηρείται από όλους η νομοθεσίας σχετικά με α) την απαγόρευση της κυκλοφορίας, β) το κλείσιμο των καταστημάτων και γ) την τήρηση της 14ήμερης καραντίνας όσων επιστρέφουν από το εξωτερικό. 

Ειδικότερα, η αστυνομία βεβαίωσε 2.950 παραβάσεις (Αθήνα και Θεσσαλονίκη, διατηρούν τα… πρωτεία) και επέβαλε συνολικά πρόστιμα που έφτασαν τα περίπου 450.000 ευρώ, ενώ έγιναν και 6 συλλήψεις για ιδιοκτήτες καταστημάτων που κρατούσαν παράνομα ανοιχτές τις επιχειρήσεις τους.

Συμβατικοί κινητήρες: Σκοτώνουν τα... άλογα όταν "γεράσουν";

Συνολικά έχουν διαπιστωθεί 264 παραβάσεις για ανοιχτά καταστήματα και έχουν γίνει 273 συλλήψεις σε όλη την Ελλάδα. 

Σημειώνεται πώς, από τους 615 ελέγχους που πραγματοποιήσει η αστυνομία σε άτομα που επέστρεψαν από το εξωτερικό και έπρεπε να παραμείνουν σε κατ' οίκον περιορισμό για 14 ημέρες διαπιστώθηκε ότι 25 είχαν παραβιάσει την καραντίνα και επιβλήθηκε πρόστιμο 5.000 στον καθένα.

Το σύνολο των προστίμων που βεβαιώθηκε ανέρχεται στα 125.000 ευρώ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Απαγόρευση Κυκλοφορίας: Χρήσιμες συμβουλές για τη στάθμευση και τη φροντίδα του αυτοκινήτου σας

Απαγόρευση Κυκλοφορίας: Δείτε πώς γίνονται οι έλεγχοι της Ελληνικής Αστυνομίας (Video)

Πάρτυ στα social media για την #απαγόρευσηκυκλοφορίας