Aπίστευτο: Βρέθηκαν Ferrari και Shelby Cobra αξίας 4 εκατ. δολαρίων σε αποθήκη!


Δύο πολύ σπάνια αυτοκίνητα βρέθηκαν σε μία αποθήκη με εκτιμώμενη αξία πάνω από τα 4 εκατ. δολάρια!

  • 27/1/2018

ΚΕΙΜΕΝΟ: ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΡΙΤΑΡΗΣ

Η εύρηση παλαιών αυτοκινήτων εγκαταλελειμένων σε αποθήκες και γκαράζ να σκουριάζουν είναι από τα "αγαπημένα" θέματα των φανατικών της αυτοκίνησης σε όλο τον κόσμο. Ιδίως κάποιων "Ιντιάνα Τζόουνς" της αναζήτησης και των εταιριών δημοπρασιών που ψάχνουν παντού σε όλο τον κόσμο να βρουν ξεχασμένους θησαυρούς που σκουριάζουν.

Δύο πολύ σπάνια αυτοκίνητα -μεταξύ αρκετών άλλων- βρέθηκαν σε μία αποθήκη με τους εκτιμητές να κάνουν λόγο για αξία που υπερβαίνει τα 4 εκατομμύρια δολάρια!

 

Η ανακάλυψη αυτή την φορά έχει να κάνει με ένα πολύ σπάνιο δίδυμο, με αντίστοιχα υψηλό κόστος. Πρόκειται για μία αλουμινένια Ferrari 275 GTB/2 του 1967 και μία Shelby Cobra 427 του 1966. Στην ίδια αποθήκη βρέθηκαν και άλλα σπάνια αυτοκίνητα,μικότερης αξίας βέβαια, όπως μία Triumph και ένα Morgan.

Tα αυτοκίνητα βρέθηκαν στα χέρια του συγκεκριμένου συλλέκτη στις αρχές της δεκαετίας του 1980 όταν προφανώς ήθελε να ξεκινήσει μία σοβαρή συλλογή classics. Όπως μαθαίνουμε, για τον λόγο αυτό, είχει προσλάβει και έναν αποκλειστικό μηχανικό για να περιποιείται τα αυτοκίνητά του. Όμως ο μηχανικός πέθανε το 1991 και -ποιός ξέρει τι άλλο ακόμα;- η απουσία του οδήγησε στην εγκατάλειψη των αυτοκινήτων από το 1991 στην συγκεκριμένη αποθήκη.

Η Ferrari είναι ιδιαίτεαρ σπάνια καθώς είναι από τις ελάχιστες με αλουμινένιο αμάξωμα, και έχει κάνει μόλις 13.000 μίλια. Η 427 Cobra έχει τον μεγάλο 428 κινητήρα, κάτι που επίσης την κάνει εξαιρετικά σπάνια και ακριβή. Τα αυτοκίνητα έχουν υποστεί πολλές ζημιές από τα χρόνια ακίνησίας, όμως είναι σχετικά εύκολο να επανέλθουν στην προηγούμενη κατάστασή τους. Και να γεμίσουν με εκατομμύρια δολάρια τον λογαριασμό του κληρονόμου, που σίγουρα δεν περίμενε ένα τέτοιο "δώρο" σε μία ξεχασμένη και σκονισμένη απόθήκη.