Aπίστευτο: Δείτε ένα Suzuki στον "Γύρο του Θανάτου" (Vid)


Ο κλασικός "Γύρος του Θανάτου" εξακολουθεί να ευδοκιμεί στην Ινδία, και μάλιστα όχι μόνο με μοτοσικλέτες αλλά και αυτοκίνητα.

 

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΡΙΤΑΡΗΣ
  • 14/4/2018

Ένα από τα πιο επικίνδυνα και δημοφιλή θεάματα που σχετίζονται κυρίως με μοτοσικλέτες είναι και ο λεγόμενος "Γύρος του Θανάτου" που σε παλαιότερες εποχές ήταν αρκετά διαδεδομένος και στην χώρα μας.

Τώρα πια τον συναντά κανείς σε χώρες λιγότερο ανεπτυγμένες και με πιο χαλαρούς τους κανόνες ασφαλείας, όπως η Ινδία. Μάλιστα το εισιτήριο για μια τέτοια "διασκέδαση" είναι αρκετά φθηνό, της τάξης του μισού δολαρίου, στοιχείο που το κάνει ακόμα πιο δημοφιλές σ' αυτές τις χώρες.

Στην συγκεκριμένη περίπτωση του video που παραθέτουμε, η διαφορά είναι ότι συμμετέχει και ένα αυτοκίνητο. Ένα μικρό Suzuki το οποίο κάνει και αυτό την δική του προσπάθεια μέσα στο "βαρέλι", και μάλιστα αρκετά επιτυχημένη. Γύρω του κινούνται και μοτοσικλέτες, κάτι που κάνει το εγχείρημα ακόμα πιο επικίνδυνο και βέβαια ακόμα πιο ελκυστικό για το φιλοθεάμον κοινό.

Πάντως όλα εξελίσσονται ομαλά, με τους παλαβούς Ινδούς να κάνουν διάφορα κόλπα, και τον άνθρωπο που τράβηξε το video να σημειώνει ότι η όλη κατασκευή, η οποία ήταν μάλλον στημένη πρόχειρα πάνω σε σιδερένιους λοστούς και ξύλινες τάβλες έτρεμε ολόκληρη όταν περνούσε το αυτοκίνητο, έτοιμη να καταρρεύσει ανά πάσα στιγμή.