Απίστευτο: Έφτιαξε simulator χρησιμοποιώντας ένα κανονικό VW Golf 7 (Video)


Όταν η επιθυμία και οι γνώσεις για να κάνεις κάτι διαφορετικό δεν έχουν όρια τότε φθάνουμε σ' αυτό το εκπληκτικό αποτέλεσμα που πρέπει να δείτε το video για να το πιστέψετε. 

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΡΙΤΑΡΗΣ, ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟ
  • 25/8/2020

Ξεχάστε τις τιμονιέρες, τις οθόνες, τα προβολικά, ξεχάστε τα όλα. Μέχρι ένα σημείο -ιδίως αν πληρώσεις και πολλά λεφτά- μπορούν να ικανοποιήσουν, όμως θα λείπει πάντα η αίσθηση ενός πραγματικού αυτοκινήτου.

Αυτό προσπάθησε και τελικά κατάφερε να κάνει ένας γνωστός Youtuber με το όνομα Johnnys_Playground ο οποίος έφτιαξε έναν δικό του simulator έχοντας ως βάση το σαλόνι ενός... αληθινού Golf MK 7.

O δρόμος που ακολούθησε ήταν διαφορετικός από άλλες αντίστοιχες προσπάθειες, κρατώντας αρκετά από τα στοιχεία του ταμπλό και στην συνέχεια τα προσάρμοσε πάνω σε ένα χειροποίητο πλαίσιο που σχεδίασε και κατασκεύασε ο ίδιος. 

Αυτό που έχει ακόμα μεγαλύτερο ενδιαφέρον είναι ότι όχι μόνο έκανε τα μηχανικά μέρη να συνεργάζονται με το παιχνίδι, αλλά κατάφερε να προσαρμόσει και λειτουργίες του αυτοκινήτου (όπως η οθόνη του infotainment) στις ανάγκες του παιχνιδιού και του ελέγχου διαφόρων παραμέτρων.

Κάπου βέβαια σε όλο αυτό το πρότζεκτ μπαίνει και η τυπική ηλεκτρονική τεχνολογία, αφού κατά πάσα πιθανότητα χρησιμοποιεί μία κλασική συνταγή για τιμόνι και πεντάλ, πιθανόν την Logitech G920. Bέβαια στην πορεία επενέβη και σε αυτά αφού όπως βλέπουμε υπάρχει ένα κανονικό VW τιμόνι και ένας κανονικός επιλογέας ταχυτήτων. 

Από εκεί και πέρα έκανε τις δικές του επεμβάσεις στο ταμπλό όπου έβαλε carbon fiber για πιο αγωνιστικό look, το οποίο μάλιστα δείχνει και πολύ ωραίο. Όσο για το κόστος όλης αυτής της προσπάθειας, μάλλον δεν θα το μάθουμε ποτέ. Δεν παύει πάντως να είναι εντυπωσιακό ως δείγμα της ανθρώπινης εφευρετικότητας όταν αποφασίσει να ξεφύγει από τα συνηθισμένα. Δείτε το οπωσδήποτε!