Απίστευτο! Έκανε ταξίδι 500 km επειδή δεν μπορούσε να απενεργοποιήσει το cruise control


Ο οδηγός αναγκάστηκε να επικοινωνήσει με τις αρχές ενώ βρισκόταν μέσα στο κινούμενο SUV και άμεσα στήθηκε ειδική επιχείρηση για τη διάσωσή του.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ ΤΖΟΥΜΑΣ - ΦΩΤΟ: HAVAL
  • 9/12/2022

Το Cruise Control είναι ένα χρήσιμο σύστημα που παρέχεται από αρκετά αυτοκίνητα, συμβάλλοντας στην ξεκούραση του οδηγού σε μεγάλες διαδρομές σε εθνικές οδούς, διατηρώντας σταθερή την ταχύτητα του αυτοκινήτου. Κάτι που σε αρκετές περιπτώσεις οδηγεί σε χαμηλότερη κατανάλωση. Ωστόσο στην περίπτωση ενός Κινέζου, η χρήση του λίγο έλειψε να εξελιχθεί σε εφιάλτη.

To Haval H6 SUV.
To Haval H6 SUV.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του AutoHome, στις 2 Δεκεμβρίου ο κ. Luo, όπως είναι το όνομα του οδηγού, ενεργοποίησε το cruise control στο Haval H6 SUV που οδηγούσε, ρυθμίζοντας την ταχύτητα του οχήματός του λίγο πάνω από τα 100 km/h. Στόχος του ήταν να διανύσει μια απόσταση περίπου 200 km, από την πόλη Changsha, της επαρχίας Hunan, στην Yichun.

Λίγο πριν τα μισά του ταξιδιού του στον αυτοκινητόδρομο Beijing-Hong Kong-Macao, ο Luo διαπίστωσε ότι όχι μόνο δεν μπορούσε να ακυρώσει το cruise control, αλλά αδυνατούσε να επιβραδύνει, καθώς τα φρένα δεν μπορούσαν να επέμβουν! Σύμφωνα με την αφήγησή του, πανικοβλήθηκε και έβαλε τα κλάματα. Όταν μετά από λίγο βρήκε και πάλι την ψυχραιμία του, κάλεσε το τμήμα βοήθειας του αυτοκινητόδρομου στον οποίο οδηγούσε.

Οι υπεύθυνοι οργάνωσαν ειδική επιχείρηση, με συνοδευτικά οχήματα τα οποία άνοιγαν το δρόμο μπροστά του ώστε να μη χρειαστεί να κόψει ταχύτητα, ενώ ήρθαν και σε επικοινωνία με μηχανικούς της Haval, μήπως μπορέσουν απομακρυσμένα να δώσουν λύση στο πρόβλημα, χωρίς να υπάρξει αποτέλεσμα.

Έτσι το SUV συνέχισε την πορεία του στον αυτοκινητόδρομο και τελικά ακινητοποιήθηκε μετά από περίπου 500 km, όταν έμεινε από καύσιμα στην περιοχή της Guangdong!

Όπως είναι λογικό, το αυτοκίνητο στάλθηκε για έλεγχο προκειμένου να εντοπιστεί η αιτία που οδήγησε σε αστοχία το cruise control αλλά και το σύστημα των φρένων.

Πηγή: AutoHome