Απίστευτο: Ένα… Skoda 120 «ταπεινώνει» μια Ferrari 458 Italia! (video)


Κι όμως, συνέβη κι αυτό στην Πολωνία: ένα «πειραγμένο» Skoda 120 τα έβαλε με μια σειρά από supercars, τα οποία… κατατρόπωσε με χαρακτηριστική ευκολία! Δείτε το βίντεο και θα καταλάβετε!

  • ΓΙΑΝΝΗΣ-ΜΑΡΙΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ
  • 16/4/2020

Πόσο… ταπεινωμένος μπορεί ο ιδιοκτήτης ενός Ford GT40 των 550 ίππων, βλέποντας ένα Skoda 120 να τον περνά σαν… σταματημένο στην ευθεία; Σίγουρα λιγότερο απ’ όσο ο ιδιοκτήτης μιας απαστράπτουσας Ferrari 458 Italia, ο οποίος δαπάνησε και 250.000 δολάρια (δηλαδή σχεδόν τα… διπλάσια απ’ ό,τι κόστιζε την ίδια εποχή το GT40) για να την αποκτήσει!

Κι όμως, και οι δύο οδηγοί έφυγαν με σκυμμένα τα κεφάλια από το Κοπρίβνιτσε της ανατολικής Τσεχίας, όπου συχνά-πυκνά δίνουν ραντεβού οι απανταχού λάτρεις της ταχύτητας για αγώνες drift ή dragster.

Κάπου εκεί, ανάμεσα στις απαστράπτουσες συμμετοχές των πολλών δεκάδων χιλιάδων ευρώ με τις εκατοντάδες ίππους να παράγονται από τους πανάκριβους «state of the art» κινητήρες, εμφανίστηκε κι ένα… ταπεινό Skoda 125.

Το μικρό τσέχικο μοντέλο, το οποίο σταμάτησε να παράγεται το 1990, εφοδιαζόταν με έναν κινητήρα 1,2 λίτρων με απόδοση 54 ίππους και «πεντάρι» μηχανικό κιβώτιο. Μόνο που το συγκεκριμένο «120άρι» ήταν ολίγον… πειραγμένο!

Συγκεκριμένα «φορούσε» έναν κινητήρα 1,4 λίτρων με υπετροφοδοσία, ο οποίος απέδιδε 243 ίππους και 333 Nm ροπής, με όλη αυτή τη δύναμη να μεταφέρεται στον πίσω άξονα μέσω ενός σειριακού κιβωτίου πέντε σχέσεων.

Σε συνδυασμό με το περιορισμένο βάρος του (ενισχυμένου) σασί, το συγκεκριμένο Skoda αποδείχθηκε «φονέας των γιγάντων», καθώς έδειξε τον… κινητήρα του σε όλα τα πανάκριβα «θηρία» που εμφανίστηκαν στο διάβα του! Απολαύστε το!